İsrailli Bir Yetkili: Hizbullah Yeni Bir Cephe Açabilir

İsrailli Bir Yetkili: Hizbullah Yeni Bir Cephe Açabilir

İsrailli bir yetkili: Otorite çok zayıf ve Hizbullah Golan'dan cephe açabilir

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Knesset Güvenlik ve Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ram Ben Barak, "İsrail, Hizbullah'ın tehditlerini ciddiye alıyor ve Hassan Nasrallah'ı İsrail Devleti'nin egemenliğinden taviz vermemesi konusunda uyarıyoruz" dedi.

Ben Barak, i24news'e verdiği özel röportajda, Hizbullah'ın kuzeyde bir savaş başlatması durumunda, "İsrail buna hazır, Nasrallah'ı ödeyecekleri ve ağır bir bedel ödeyecekleri konusunda uyarıyor ve Hizbullah çok iyi biliyor. Biz güçlü bir ülkeyiz ve bu aptallığı yapmamalı." dedi

Hizbullah ile bir savaş durumunda Golan Tepeleri'nden cephe açılması ihtimaline ilişkin olarak Ben Barak, "İsrail böyle bir senaryoya hazırdır ve İran'a bağlı milislerin böyle bir senaryoyu gerçekleştirme ihtimali vardır, ama İsrail buna hazır." dedi

Lübnan sınırının çizilmesi ve Karish sahası konusunda Ben Barak, "Kaynaklarımızdan vazgeçmedik ve sınırla ilgili net bir çizgi var. Hat 29 çok net ve sınırın nerede olduğunu açıkça gösteriyor. "

Ben Barak, "İsrail'deki gaz sahası İsrail tarafına sızıyor ve konuşma yüzde 20 ila yüzde 25 arasında gaz kaçağı ve tüm sondaj çalışmaları Lübnan tarafında olacak ve sızan gazın tazmin edilmesi meselesi" dedi. bizim tarafımız müzakerelere bağlı."

Süper güçlerin nihai bir anlaşma taslağı sunduktan sonra İran'la nükleer anlaşmaya varma olasılığı konusunu ele alırken, "Ben Barak, İsrail'in bu anlaşmanın bir parçası olmadığını ve nükleer bir İran'a yanıt vermek için tüm seçeneklere sahip olduğunu belirtti."