İsrailli Araştırmacı : İsrail'in Sonu Geliyor

İsrailli Araştırmacı : İsrail'in Sonu Geliyor

Tanınmış bir İsrailli araştırmacı Siyonist rejimin sonu konusunda uyardı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Siyonist rejim kabinesinin aldığı kararların ve özellikle yargı reform planının ardından 2002 Nobel Ekonomi Ödülü sahibi İsrail'in işinin bittiği uyarısında bulundu.

Sputnik haber ajansının aktardığı Isna'ya göre, 2002'de Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Daniel Kahneman, şu anda Siyonist rejim için Araplar ile İsrail arasındaki 1973 savaşından daha fazla endişe duyduğunu söyledi.

Bu rapora göre Kahneman'ı en çok endişelendiren Siyonist rejimin başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kabinesinin yargı reformu planı.

Kahneman, "Benim için bu neredeyse dünyanın sonu ve bence bu İsrail'in sonu" dedi.

Şu anki endişemi 1973'teki endişemle karşılaştırmaya çalıştım ve sonuç o zamanlar daha az endişeliydim ama bugün daha fazla endişeliyim. Devletin doğasıyla ilgili endişelerim var.

Kahneman şöyle devam etti: "Ne olabilir, benim büyüdüğüm yer burası değil, torunlarımın yaşamak istediği yer burası değil." Yürütme yargıya sızdığında herhangi bir partinin iktidarını devam ettirir ve bu şüphesiz demokrasinin sonudur.

Şunları vurguladı: Bu olay sonucunda İsrail, Macaristan, ve Polonya'ya katılıyor; Çünkü onlar, demokratik görünmeye çalışan çok saygın bir diktatörler kulübü. Bu süreç yargı bağımsızlığı ile başlar, basın ve bireysel özgürlük ile devam eder dedi

Netanyahu kabinesinin Adalet Bakanı Yariv Levin tarafından önerilen İsrail'deki yargı reformu planı, geçen hafta Tel Aviv'de gösterilere yol açacak ölçüde özellikle muhalefet tarafından geniş çapta eleştiri aldı.

Levin tarafından önerilen bu planın amacı, hükümete Yargıtay da dahil olmak üzere yargıçların atanması üzerinde tam kontrol vermek ve bu mahkemenin yasaları bozma yetkisini ciddi şekilde sınırlamak ve Knesset'in mahkemenin bozduğu yasaları yeniden yürürlüğe koymasını sağlamayı amaçlıyor