İsrail'in Suriye Hava Alanını Vurmasının Nedeni Belli Oldu

İsrail'in Suriye Hava Alanını Vurmasının Nedeni Belli Oldu

Bir İsrail kanalı, İsrail'in Suriye içindeki saldırılarını artırmasının ve Şam Uluslararası Havalimanı'nı bombalamasının nedenini ortaya koyuyor

Bir İsrail kanalı, , Pazar günü, Suriye'deki İsrail saldırılarının tırmanmasının ardındaki nedeni ortaya çıkardı; bunlardan en sonuncusu Şam Uluslararası Havalimanı'nın bombalanması ve buradaki çalışmaların aksaması oldu.

Ve İsrail televizyonunda Kanal 12, İsrail istihbarat servislerinin yakın zamanda İranlıların hassas füzeler geliştirme projesi için Suriye'ye denge bozucu silahları sokma çabalarını yoğunlaştırdığını izlediğini söyledi.

Bu, İsrail tarafından yürütülen ve İranlıların aynı silahları denizden veya karadan getirme kabiliyetini azaltmayı başaran bir dizi operasyonun ardından gerçekleşti” dedi.

Kanal şöyle devam etti: "Ancak, İranlılar İsrail'in kendilerine karşı yürüttüğü savaştan umutsuz değiller ve Ortadoğu'daki müttefiklerini Hizbullah'a odaklanarak silahlandırmaya devam etmenin yollarını aramaya devam ediyorlar." dedi

“İran'dan Suriye'ye gelişmiş silah kaçakçılığı yapmak için hava çabaları yoğunlaştı (saklama kutusunun içi veya eylemcilerin bagajı dahil). Yabancı yayınlara göre, İsrail ordusu Suriye'nin başkentinde silah depoları ve diğer mağazaların bulunduğu Şam Uluslararası Havalimanı'ndaki depolara saldırdı.

Kanal şöyle devam etti: "İsrail, bu saldırıların istenilen ve planlanan hedefe ulaşmadığını anlayınca, saldırıların tırmandırılması ve Şam Havalimanı'na saldırı kararı alındı."

"İran'ın silah transferlerinin sadece %70'inin durdurulduğu tahmin ediliyor ve silah sevkiyatlarının sadece %30'unun girişinin bile risk oluşturduğunun farkına varılıyor" dedi.