İsrail'in "Bilim Adamı" Avcılığı

İsrail'in "Bilim Adamı" Avcılığı

Şimdiye kadar Irak’ta en az 530 bilim adamı ve üniversite öğretim üyesinin korsan İsrail ve Amerika casusluk teşkilatlarının işbirliği ile suikastlere...

Şimdiye kadar Irak'ta en az 530 bilim adamı ve üniversite öğretim üyesinin korsan İsrail ve Amerika casusluk teşkilatlarının işbirliği ile suikastlere kurban gittiği ifade ediliyor.

El-Cezire kanalı nisan 2003'ten sonra, yani Saddam rejimi devrilir devrilmez Irak'ta siyonist infaz çetelerinin faaliyete geçtiğini ve şimdiye kadar en az 530 Iraklı bilim adamı ve üniversite öğretim üyesinin korsan İsrail ve Amerika casusluk teşkilatlarının işbirliği ile suikastlere kurban gittiğini belirtti.

Söz konusu cinayetlerin, Amerika yönetimi Iraklı bilim adamlarını Washington ile işbirliği konusunda ikna edememesinin ardından gerçekleştiğini belirten El-Cezire, suikastlerin genellikle siyonist komandolarca gerçekleştiğini, bu arada bazı Iraklı bilim adamlarının da can korkusundan başka ülkelere kaçtığını kaydetti.

Mossad'ın Eski Başkanı İtiraf Etti

Korsan İsrail'in casusluk teşkilatı Mossad'ın eski başkanı Şavit, İranlı bilim adamı Ali Muhammedi suikastinin failini bilmediğini, ancak batının İran'ın nükleer programına karşı gizli savaş yürüttüğünü de inkar etmediğini belirtti.

Son günlerde İranlı bilim adamı Mesut Ali Muhammedi'nin bir suikast sonucu şehit düşmesi ve Tahran yönetiminin Amerika ve korsan İsrail'i suçlamasının ardından tüm gözler söz konusu sultacı güçlere çevrildi.

Bu çerçevede Mossad'ın eski başkanı Şavit, Ali Muhammedi olayında bombayı kimin yerleştirdiğini bilmediğini, ancak batının İran'ın nükleer programına karşı gizli bir savaş yürüttüğünü ve bunun içinde bilim adamlarını öldürmenin de yer aldığını itiraf etti.

Korsan İsrail radyosunun sorularını cevaplandıran Şavit, günümüzde mesafelerin önemli olmadığını ve gelişen teknoloji sayesinde bu tür eylemleri yapmanın kolay olduğunu, nükleer bir bilim adamını öldürmenin simgesel bir eylem olmaktan daha büyük önem arz ettiğini vurguladı.

fha