İsrail'den Ukrayna'ya Red Cevabı

İsrail'den Ukrayna'ya Red Cevabı

Tel Aviv, Ukrayna'nın silah talebini bir kez daha reddetti: Elimizde silah yok!

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Kiev'in Tel Aviv'den Rus dronlarına karşı koymak için Demir Kubbe ve diğer sistemleri alma talebine yanıt olarak, İsrail Savaş Bakanı İsrail'in Ukrayna'nın talep ettiği hava savunma sistemlerini üretme yeteneğine sahip olmadığını söyledi.

RT tarafından aktarılan haberlere göre , Siyonist rejimin Savaş Bakanı Benny Gantz şunları söyledi: İhracat için üretim ölçeğimiz küçük. Ukrayna'nın ihtiyaçları için yeterince büyük bir üretim üssümüz yok ded,

Gantz, "Her gün ne yapılabileceğini ve yardımımızı nasıl uzatabileceğimizi düşünüyoruz, ancak NATO'nun Ukrayna'nın arkasında olduğunu unutmamalıyız" dedi.

Kiev, son olarak Demir Kubbe ve Pikan hava savunma sistemlerine odaklanarak defalarca İsrail'den askeri yardım istedi. Geçen ay, Kiev'in Tel Aviv büyükelçisi Evgeny Kornicho, bir röportajda ABD'nin İsrail'e Ukrayna'yı silahlandırması için baskı yapması gerektiğini açıkladı

Öte yandan Tel Aviv liderleri, Moskova ile ilişkileri sürdürmek amacıyla Ukrayna'ya doğrudan askeri yardım sağlamayı reddetti.