İsrail'de Ortalık Karışık

İsrail'de Ortalık Karışık

İsrail cumhurbaşkanı, çalkantılı güvenlik durumu ve siyasi istikrarsızlık ışığında erken seçime gidilmemesi konusunda uyarıda bulunuyor ve bunları “devlet için büyük bir tehlike” olarak görüyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, çalkantılı güvenlik durumu ve siyasi istikrarsızlık ışığında konuyu "devlet için büyük bir tehlike" olarak değerlendirerek erken seçime gidilmemesi konusunda uyardı.

Herzog, "İsrail'deki siyasi sistemin istikrara ihtiyacı var, çünkü bunun çok önemli konularda dramatik yansımaları var." dedi
“Millet olarak zorluklarla uğraşıyoruz; Yeniden başka bir istikrarsızlığa, erken seçime atlamadan önce dikkatlice düşünmeliyiz çünkü bunun bedelini ödeyeceğiz.” dedi ve hükümete uyarıda bulundu .

Herzog, Knesset'teki Ortak Arap Listesi'nin başkanı Ayman Odeh'in İsrail polisinde görev yapan Arapları "silahlarını bırakmaya" çağırdığı bir video klibi izlediğinde verdiği tepkiyle ilgili bir soruya yanıt olarak, dedi. : “Midemde bir mide bulantısı hissettim ve Odeh'in söyledikleriyle ilgili güçlü çekincelerim var. dedi

Herzog, Filistin meselesindeki tutumu ve "iki devletli çözüme" olan inancıyla ilgili olarak, "Devletin başkanı olarak konumumdan dolayı bu konuda herhangi bir açıklama yapamam, çünkü bu meselenin bir İsrail siyaseti var dedi.

Eski başbakan ve şimdiki muhalefet lideri Binyamin Netanyahu'nun hapsedilmesi halinde gelecekte affedilmesi olasılığına ilişkin kendisine yöneltilen bir soruya Herzog, "Varsayımsal ve teorik sorular, bu henüz olmamış bir şey, belki de Netanyahu mahkemeden beraat edecek. Bu tür soruları yanıtlamaıyacağım dedi.

Ne Olmuştu ?

Netanyahu şu anda üç davada "rüşvet, güveni kötüye kullanma ve dolandırıcılık" nedeniyle yargılanıyor.