İsrail'de Hristiyanlık Hakkında Olumlu   Konuşmayı Ve Yaymaya Çalışmayı   Yasaklayan Yasa Tasarısı Meclis’e Geldi

İsrail'de Hristiyanlık Hakkında Olumlu Konuşmayı Ve Yaymaya Çalışmayı Yasaklayan Yasa Tasarısı Meclis’e Geldi

İsrail'de Hristiyanlık hakkında konuşmayı yasaklayan yasa tasarısı onaylanmaya hazırlanıyor

Siyonist medyası, İsrail Knesset'indeki (parlamentodaki) iki milletvekilinin, İsrail'deki Hristiyan inancı hakkında konuşmayı yasaklayan bir yasa tasarısı sunduğunu ortaya çıkardı.

All Israel News, Birleşik Tevrat Yahudiliği partisi üyeleri Moshe Gafni ve Yaakov Asher tarafından sunulan yasa tasarısının, geçişine doğru hareket başladıkça Knesset'te ilgi görmeye başladığını bildirdi.

Site İsrail'in en büyük destekçileri arasında yer alan Amerika Birleşik Devletleri ve dünyadaki Evanjelik Hıristiyanlarla tehlikeli bir çatışmayı kışkırtarak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için yeni bir baş ağrısı yaratacağına dikkat çekti.

Yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 60 milyon Evanjelik var.

Önerilen yasanın amacının "diğer inançların taraftarlarını mevcut dini inançlarını değiştirmeyi düşünmeye herhangi bir şekilde tartışmak veya ikna etmeye çalışmak isteyen bir dine mensup kişilerin tüm çabalarını yasaklıyor.

Site, bu yasanın herhangi bir dinden İsraillilerle manevi sohbetler yapan kişiler için geçerli olduğunu belirtti.

Ancak iki İsrailli milletvekili yasa tasarısını resmi yorumlarında özellikle Hristiyanların durdurulması uyarısını vurguladı.

Web sitesi, tasarının birincil amacının, Hristiyanların neden İsa'nın hem Mesih hem de Tanrı olduğuna inandıklarını açıklamalarını yasa dışı kılmak olduğunu ekledi.

Site, Knesset'teki 120 sandalye arasında mevcut hükümet koalisyonunun çok sayıda Ortodoks ve ultra-Ortodoks üyeden oluşması nedeniyle, Gaffney ve Asher tarafından sunulan yasanın mevcut siyasi ortamda yasa haline gelebileceğine dair endişeler olduğuna dikkat çekti. .

Son yıllarda İsrailli yerleşimcilerin kilise mülklerine ve kutsallıklarına yönelik saldırıları arttı, bunların en sonuncusu geçen Pazar günü Gethsemane Kilisesi'ne yapılan saldırı ve Hristiyanların ayinlerini yerine getirirken taciz edilmesi oldu.

Kaynak: TEVHİDHABER