İsrail, Yüzlerce Kudüslünün Evlerini Yarın Yıkmaya Başlıyor

İsrail, Yüzlerce Kudüslünün Evlerini Yarın Yıkmaya Başlıyor

İşgal altındaki Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat, Kudüs'teki Filistinlilerin evlerinin yarından itibaren yıkılmaya başlanacağını söyledi.

İşgal altındaki Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat, bir süre önce kendilerine tebliğat iletilen Kudüslülerin evlerinin Çarşamba gününden itibaren yıkılmaya başlanacağını söyledi.

Kudüs'ün doğusundaki Silvan mahallesinde yıkılacak evlerin yıkılması 4 ay önce de gündeme gelmişti. Belediyenin kararı Amerika'nın baskılarından ötürü 4 aylığına yürürlükten kaldırıldığı ileri sürülmüştü.

Barkat, bugün yaptığı açıklamada, daha önceden duyurduğu üzere sözde "ruhsatsız" olan evlerin yıkılacağını belirtirken hangi evlerin öncelikli olarak yıkılacağı hususunda bir açıklama yapmadı. Bustan ve Cebeli Mukabber'de yıkılacak evlerin sayısı 100'den fazla olduğu bildirildi.

İsrail'in geniş güvenlik tedbirleri eşliğinde başlayacağı yıkım işlemine Silvan mahallesinden start vermesi bekleniyor.

İşgal altındaki Kudüs Belediyesi, İçişleri Bakanlığı'nın yıkım için gerekli ödeneğe onay vermesinin ardından yıkım işlemlerine başlama kararına vardığı öğrenildi.

Silvan'daki evi yıkılacak olan Kudüslüler arasında yer alan Fahri Ebu Diyab, işgal belediyesinin Çarşamba gününden itibaren Silvan mahallesindeki evleri yıkmaya başlama kararını kesin olarak aldığı bilgisinin kendilerine de ulaştığını kaydetti.

İsrail'in Kudüslülere ait evleri, "ruhsatsız" oldukları iddiasıyla yıkması, Kudüs'ü Yahudileştirme projesinin bir parçası olduğu biliniyor.

isra haber