İsrail:   Yeni Bİr Tünel Bulduk

İsrail: Yeni Bİr Tünel Bulduk

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nden bir tünel keşfettiğini duyurdu

Pazartesi günü İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin içinden işgalci ülkeye doğru açılan Hamas hareketine ait iki uçlu bir "tüneli" engellediğini duyurdu.

Ordudan yapılan açıklamada, "Tünel yolunun yaklaşık bir yıl önce tamamlanan ve çevredeki güvenliğin sağlanmasında önemli bir güvenlik unsuru oluşturan yeni güvenlik engelini geçmediği" belirtildi. bölgedeki bölge ve kasabalar için herhangi bir tehdit oluşturmamıştır." denildi

Ordunun Gazze Şeridi'ndeki direniş hareketlerine karşı "gizli ve açık" şekilde çalışmaya devam ettiği belirtilen açıklamada, "İsrail egemenliğinin ister yukarıdan ister yeraltından herhangi bir şekilde ihlal edilmesine izin verilmeyeceği" belirtildi.

Bu bağlamda, İsrail ordusunun Gazze Tümeni komutanı General Nimrod Aloni, bölümün "son haftalarda Kuzey Tugay bölgesinde Hamas örgütüne ait bir tüneli engellemek için çalıştığını" söyledi. tünelin etapların "İsrail vatandaşları için hiçbir aşamada tehdit oluşturmadığını" anlatan açıklama yaptı.

Tünelin keşfinin duyurusu, İsrail ile Gazze Şeridi'ndeki İslami Cihat hareketi arasında 3 gün süren kanlı bir savaşın ardından ateşkes anlaşmasından bir hafta sonra geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı