İsrail Ve BAE 2 Milyon Dolaralık Anlaşma İmzaladı

İsrail Ve BAE 2 Milyon Dolaralık Anlaşma İmzaladı

İki milyon dolar... Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki insansız hava araçları için İsrail ile anlaşma imzaladı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İHA'ları kullanarak hava bilgilerini toplama ve analiz etme konusunda uzmanlaşmış bir İsrailli şirket, BAE'deki bir devlet kurumu için bir grup kentsel dron için altyapı oluşturmaya başladı.

İbranice "buz" web sitesine göre, drone'lar için otomatik bir altyapı aracılığıyla hava verilerini toplayan ve analiz eden Aerobots, BAE'deki bir hükümet yetkilisine iki milyon dolarlık bir anlaşmayla hizmet sağlayacak.

Anlaşma, kentsel bir ortamda dronlar için otomatik altyapıyı dağıtmak için Aerobots tarafından geliştirilen Optimus sistemlerinin kurulması çerçevesinde bir başka adımdır.

İnternet sitesinde İsrail güvenlik ve askeri çevrelerinden alıntı yapılan, "şirketin sağlayacağı sistem ve hizmetler, BAE tarafından, şirketin sistemlerinin insan teması olmadan devlet kurumuna binlerce operasyonel gezi gerçekleştirdiği Dubai Expo sırasında test edildi.

BAE ve İsrail, ABD'nin arabuluculuğunda 15 Eylül 2020'de Washington'da imzalanan "İbrahim Anlaşması" olarak bilinen bir barış anlaşması kapsamında resmi diplomatik ilişkilerin kurulmasından bu yana her alanda işbirliği anlaşmaları imzaladı.