İsrail : Ukrayna'ya Silah Vermeyeceğiz

İsrail : Ukrayna'ya Silah Vermeyeceğiz

Siyonist rejimin Savaş Bakanı Ukrayna Savunma Bakanı'na: Silah vermeyeceğiz

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Siyonist rejimin Savaş Bakanı, Ukrayna Savunma Bakanı ile yaptığı telefon görüşmesinde, bu rejimin Ukrayna'ya asla silah vermeyeceğini vurguladı.

Isna'ya göre, Rai El-Yum gazetesine göre, Siyonist rejimin Savaş Bakanı Benny Gantz, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov ile yaptığı telefon görüşmesinde, Ukrayna'daki savaş nedeniyle Ukraynalıların ölümlerinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. bu ülke ve insani krizden duyduğu endişeyi dile getirdi.

Gantz, Siyonist rejimin Ukrayna'ya verdiği desteği ve yapılan insani çabaları vurguladı.

Ukrayna Savunma Bakanı da savaştaki gelişmeler hakkında Gantz'ı bilgilendirdi.

Gantz, Siyonist rejimin Ukrayna ulusunun ve Batı'nın desteğine ilişkin konumunu ve İsrail güvenlik teşkilatının Ukrayna'ya insani yardım ve savunma teçhizatı göndererek destek olma taahhüdünü vurguladı.

İki taraf, Ukrayna'nın sivil erken uyarı sistemini yükseltmesine yardımcı olmak için görüşmelerde bulunmayı kabul etti. Ayrıca önümüzdeki haftalarda çağrılarına devam etmeyi kabul ettiler.

Gantz, Siyonist rejimin karşı karşıya olduğu operasyonel kısıtlamalar nedeniyle Ukrayna'ya silah veremeyeceğini de vurguladı.

Perşembe günü, Ukrayna Dışişleri Bakanı Siyonist rejimin Başbakanı Yair Lapid ile yaptığı görüşmede bir hava ve füze savunma sistemi ve teknolojisi talep etti.