İsrail :  Suudi Arabistan ile Normalleşme Çalışmalarımız Sürüyor

İsrail : Suudi Arabistan ile Normalleşme Çalışmalarımız Sürüyor

İsrailli bir bakan, Suudi Arabistan ile normalleşmeye yönelik "çalışmaların sürdüğünü" açıkladı

İsrail Ulaştırma Bakanı Merav Michaeli, Suudi Arabistan ile iki ülke arasındaki ilişkileri normalleştirmeye yönelik "devam eden çalışma" olarak nitelendirdiği şeyi açıkladı.

Bu, Michaeli'nin Cuma akşamı resmi İsrail Yayın Kurumu'na bağlı Reshet Bet Radyosuna yaptığı açıklamalarda geldi.

Bakan, "Normalleşme sürecinin bir parçası olarak, Suudi Arabistan Krallığı ile toprakları üzerinde uçuş sürelerini kısaltabilecek (uçuş) (İsrail) uçuşlarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi.

Michaeli, "Bu ne güzel haber, değil mi?" diye ekledi. Sonuçların şu anda beklenemeyeceğine dikkati çeken, "Ancak bu iş iyi gidiyor dedi

İsrail-Filistin sorununun bölgesel bir çözümle çözüleceğine inanan ben, bu ilişkileri güçlendirmek için çok önemli bir araç olan ulaşımı kullanmaya çalışıyorum" dedi.

Bakan Michaeli'nin açıklamaları, İbranice "Israel Hayom" gazetesinin İsrail, Suudi Arabistan ve ABD arasında kurulduğunu söylediği ve Tel Aviv ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri normalleştirme yolunda yeni bir adımı temsil eden üçlü bir anlaşmayı ortaya çıkarmasından 5 gün sonra geldi.

Gazete, Suudi Arabistan'ın hava sahasını İsrail havayollarına açmak üzere olduğunu ve bunun binlerce İsrailli ve yerel havacılık endüstrisi için iyi haber olduğunu söyledi.

Suudi hava sahasının şu anda sadece Abraham'ın normalleşme anlaşmaları kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn uçuşlarında İsrail şirketlerine açık olması dikkat çekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı