İsrail Savunma Bakanı: Viyana Müzakerelerine Karşı Değiliz

İsrail Savunma Bakanı: Viyana Müzakerelerine Karşı Değiliz

İsrail Savunma Bakanı: Viyana müzakerelerine karşı değiliz ama kendimizin de aldanmasına izin vermeyeceğiz.Büyük güçleri İran'a nükleer anlaşmayı ihlal etmenin bedelini ödemeye çağırıyoruz

Tel Aviv-DPA: İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Viyana müzakerelerine katılan büyük güçleri, anlaşmayı ihlal ederek İran'ın devam eden uranyum zenginleştirmesinin bedelini ödemesini sağlamak için 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmayı yeniden canlandırmaya çağırdı.

Negev bölgesinde bir IDF istihbarat kompleksi kurma anlaşmasının imza töreni sırasında Gantz, Savunma Bakanlığı yetkililerinin Pazartesi günü yeniden başlayan nükleer müzakerelerden önce "İran'ın nükleer bir programa doğru ilerlemeye devam ettiğini gösteren" istihbarata sahip olduklarını söyledi.

Gantz, "İranlıların nükleer yarışlarını ve bölgesel saldırganlıklarını durdurmaları için ekonomik yaptırımlar ve askeri faaliyetlerde ifade edilen bir bedel olmalı" dedi.

İsrail savunma bakanı, “Müzakerelere karşı değiliz ama aldatmaya izin veremeyiz. İranlılarla bir çözüme ulaşmak için uluslararası ve bölgesel ihtiyacı göz ardı etmiyoruz, ancak güçlü ve bağımsız İsrail Devleti olarak kendimizi savunmak için kendi çözümlerimizi ortaya koyacağız dedi

Bugün erken saatlerde, İsrail Başbakanı Naftali Bennett, 2015 nükleer anlaşmasını kurtarmak için üst düzey görüşmeler devam ederken ülkeleri İran tarafından manipüle edilmeye karşı uyardı.