İsrail Savunma Bakanı: İsrail Hazırlanmalı

İsrail Savunma Bakanı: İsrail Hazırlanmalı

İsrail Savunma Bakanı: İran'a saldırmaktan kaçış olmayabilir ve İsrail tüm olasılıklara hazırlanmalı ve Amerika bizi destekleyecek

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

Kudüs - - İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz Perşembe günü yaptığı açıklamada, İran'a yönelik bir saldırının "bir noktada" nükleer programını bozmak için tek seçenek olabileceğini söyledi.

Yedioth Ahronoth gazetesine verdiği özel röportajda Gantz, İsrail'in tüm olasılıklara hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.
Gantz, gazetenin İsrail'in beş milyar şekel değerinde silah satın alması ve Washington'a gitmek istemesinin Tel Aviv'in askeri operasyon başlatma yolunda olduğunun bir göstergesi olup olmadığı sorusuna yanıt olarak, "Hazırlık yapmalıyız" dedi. İsrail Devletini savunmak için her ihtimale karşı kendimizi. savunmalıyız dedi.

Bir noktada bizim ve dünyanın önünde askeri harekattan başka seçenek kalmayabilir" dedi.
Yedioth Ahronoth gazetesi Perşembe günü, İsrail hükümetinin nükleer programını bozmak amacıyla İran'a askeri bir saldırı hazırlığında silah satın almak için 5 milyar şekel (yaklaşık 1.56 milyar dolar) harcamayı planladığını açıkladı.

Gazete, Tel Aviv'in Demir Kubbe olarak bilinen hava savunma sistemi için önleme füzelerinin yanı sıra İsrail Hava Kuvvetleri için hassas ve çoklu mühimmat alacağını da sözlerine ekledi.
Geçen Pazartesi, Viyana'da İran ile uluslararası güçler arasındaki Nükleer Anlaşma Ortak Komitesi tarafından yeni bir müzakere turu başlatıldı.