İsrail Ordusu Teyakkuza Geçti

İsrail Ordusu Teyakkuza Geçti

İsrail ordusu, Gazze Tümenini ek kuvvetlerle takviye etmeye karar verdi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail ordusu sözcüsü, bu akşam 4 Ağustos Perşembe günü, hazırlığı artırmak için Gazze Tümenini ek kuvvetlerle güçlendirmeye karar verildiğini söyledi.
"IDF'nin hazırlıkları kapsamında ve IDF Genelkurmay Başkanı Aviv Kohavi'nin emriyle ve durum değerlendirmesine göre Gazze Tümeni topçu, mühendislik, piyade, zırh ve özel kuvvetlerle takviye edildi."

Takviyelere rağmen şu aşamada tam bir sokağa çıkma yasağı yok, ancak bazı güçlerin Strip'te kalmasına karar verildi" dedi.

İsrail ordusundaki Gazze Tümeni komutanı "Nimrod Aloni" bugün Perşembe günü, İsrail istihbaratının İslami Cihat'ın Gazze Şeridi'ni çevreleyen yerleşimlere yönelik operasyonlar ve saldırılar düzenleme niyetlerini ortaya çıkardığını söyledi.

Aloni, "İsrail Ordusu Genelkurmay Başkanı, Gazze Tümeni'ne yüksek alarm durumuna geçme talimatı verdi ve bu durumun güneydeki tehlike ve gerilim ortadan kalkana kadar devam edeceğini vurguladı."

Güvenlik durumu değerlendirmesine göre İslami Cihad ile karşı karşıya gelme olasılığı tahmin edildi, bu nedenle tüm sektörlerde gerekli askeri takviyeleri yaptık. deniildi.