İsrail Ordusu Bakanı 2021'deki en Büyük Başarısını Açıkladı

İsrail Ordusu Bakanı 2021'deki en Büyük Başarısını Açıkladı

İsrail ordusu bakanı 2021'deki en büyük başarısını ortaya koyuyor ve doğruluyor: Araplarla ilişkileri genişletmeyi umuyorum ve hedefim Suudi Arabistan'ı normalleştirmek

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, 2021'deki en önemli başarının eski Başbakan Benjamin Netanyahu'nun görevden alınması ve Naftali Bennett başkanlığında yeni bir hükümetin kurulması olduğunu söyledi.

"Beyaz-Mavi" partisinin yüzlerce katılımcısı ve aktivisti ile Cuma günü yaptığı online bir toplantıda Gantz, İsrail ile bölge ülkeleri arasındaki normalleşme çemberini genişletme umudunu dile getirdi.

Gantz Suudi Arabistan ile ilişkilerin normalleşmesi konusunda bir anlaşmaya varmak istediğini vurgulayarak, "Umarım Suudileri ilişkileri normalleştirmek için bir anlaşmaya zorlayabiliriz" dedi.

Gantz, "Aynı zamanda, ABD ile ilişkilerimizi, Ürdün ve Mısır'la ve İbrahimî anlaşma ülkeleri ile barışı güçlendirmemiz gerekiyor." dedi.

İsrail, Eylül 2020'den bu yana BAE, Bahreyn, Fas ve Sudan ile ilişkileri normalleştirmek, daha önce benzer belgeler imzalayan Mısır ve Ürdün ile bu dört ülkeye katılmak için tarihi anlaşmalara vardı.

Ancak İsrailli yetkililerin Suudi Arabistan, Katar ve Endonezya gibi İslam dünyasındaki diğer ülkelerle müzakereler hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle 2020'nin sonlarından bu yana normalleşme süreci durdu.

Kaynak:Haber Kaynağı