İsrail Medyası: Rusya-İsrail Arasında Gerginlik Var

İsrail Medyası: Rusya-İsrail Arasında Gerginlik Var

İsrail medyası, Rusya ile İran arasındaki yakınlaşmanın arka planına karşı, İsrail işgali ile Rusya arasında tırmanan ek gerilimin varlığından bahsediyor.

Bugün Salı günü İsrail medyası, Rusya ile İran arasındaki yakınlaşma nedeniyle İsrail işgali ile Rusya arasında tırmanan “ilave bir gerilim” olduğunu bildirdi.

Channel 12'nin askeri işler yorumcusu Nir Dvori'ye göre, bu gerilim "kızınma"nın ve işgalin son dönemde Ukrayna'ya yaptıklarının bir sonucu olabilir. Moskova artık eskisi gibi değil." .

Davori, İsrail'in "Rusya'nın İran'a nükleer teknoloji aktarma çabası" konusunda "endişe" duyduğunu belirterek, "elbette bu adımı engellemek için girişimler olduğunu, belirtti

İsrail medyasının daha önce Amerika Birleşik Devletleri'nin baskısı altındaki "İsrail" in Ukrayna'ya stratejik malzeme tedarikini finanse etmeyi kabul ettiğini açıklaması dikkat çekicidir.

Şubat ayı başlarında, işgal hükümetinin Başbakanı Benjamin Netanyahu, bakanlığının "Ukrayna'ya Demir Kubbe füzesavar sistemi sağlama olasılığını incelediğini" duyurdu

Geçen Ocak ayında, İsrail'in Almanya elçisi Ron Prosor, "İsrail'in Ukrayna'ya yardım ettiğini, ancak perde arkasında ve açıklanandan daha fazlasını" doğruladı.

New York Times daha önce, Rusya'nın uyarılarına ve misilleme tehditlerine rağmen İsrail'in Ukrayna'ya içinde depolanan ABD top mermilerini sağlamayı kabul ettiğini bildirmişti .

Geçen Ekim ayında Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, "ülkesinin İsrail ile ilişkilerinde olumlu bir gidişattan" söz etti ve "iki taraf arasındaki istihbarat servislerinin işbirliğine başladığını" kaydetti.

Kaynak: TEVHİDHABER