İsrail Medyası:  Orduda  Ekonomik Sebepler Nedeni  ile  İstifalar Arttı

İsrail Medyası: Orduda Ekonomik Sebepler Nedeni ile İstifalar Arttı

"İsrail Hayom" gazetesi, işgal ordusunda erozyona uğrayan maaşlar, belirsiz bir gelecek ve emekli maaşlarından yapılan kesintiler nedeniyle ortaya çıkan istifalardan bahsediyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

" Israel Hume " gazetesi işgal ordusunda meydana gelen istifaları ve düşük maaşları ele alırken, yüzlerce subay ve 145 askerin görevine son vermesi nedeniyle bu konuların daimi hizmetteki insan gücü sorununu daha da kötüleştirdiğine dikkat çekti.

Gazete, "binbaşı rütbesine sahip 613'ten fazla daimi hizmet personelinin, yaklaşık% 70'lik bir artışla 2022'de kendi inisiyatifleriyle ordudan ayrıldığını" bildirdi.

Ayrıca geçtiğimiz yıl içinde yarbay rütbesine sahip en az 12 subay, güvenli bir daimi hizmet yolunda olmalarına rağmen ordudan ayrılma kararı aldı.

Ve İsrail gazetesi, uzun bir süre boyunca "insan gücü krizini halının altına süpürmek için orduyu" seçtiklerini değerlendirdi. Ancak yaklaşık bir yıl önce, kendi inisiyatifiyle işten çıkarılan kadrolu asker sayısında yüzde 30'luk bir artış oldu.

Gazete, binbaşı rütbesindeki bir subayın kendisiyle yaptığı görüşmede kendisine şu soruyu sorduğunu aktardı: "Kimsenin seni umursadığı hissi yok. Hafta sonu veya akşam askeri üniformayla dolaşırsan, sana sanki bakıyorlarmış gibi bakıyorlar." bir şey çaldın maaşlar rezalet gelecek gelecek garanti değil sadece emekli maaşlarını düşürürken ordu dışında çeşitli imkan ve tekliflerin var... peki kim orduda kalır ? diye sordu

Gazete, "Ordunun çeşitli görevlerde yüzbaşı ve binbaşı rütbelerinde subaylar aradığına dair mesajlar yayınlayan epeyce internet grubu olduğuna" dikkat çekti. Başka bir memur gazeteye, "Bu sadece utanç verici" dedi.


"Israel Hume"a göre işgal ordusunun liderleri, kendi saflarında ciddi bir insan gücü krizinin varlığını ilan eden polisin aksine, bu kriz hakkında kamuoyu önünde konuşmayı en aza indiriyor ve Maliye Bakanlığı ile karşı karşıya gelmekten kaçınıyor