İsrail Medyası : İsrail, İran'a Karşı Askeri bir İttifak Kurmaya Çalışıyor

İsrail Medyası : İsrail, İran'a Karşı Askeri bir İttifak Kurmaya Çalışıyor

Medya: İsrail, İran'a karşı askeri bir ittifak kurmaya çalışıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail medyası bugün Cumartesi günü, İsrail'in İran'ın nükleer ilerlemesinden korktuğunu ve Tahran'a karşı Batılı güçlerle askeri bir ittifak kurmaya çalıştığını bildirdi.

İsrail internet sitesi i24news, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun geçtiğimiz Çarşamba günü Paris'e yaptığı ziyarette Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldiğini ve İran'ın nükleer tehdidine karşı koymanın yollarını uzun uzadıya görüştüklerini bildirdi.

İsrail başbakanı, İran rejimine ağır yaptırımlar uygulanması ve İran Devrim Muhafızlarının Avrupa Birliği'nin terör örgütleri listesine alınması çağrısında bulunarak, İran ve Orta Doğu'daki yandaşlarına karşı caydırıcılığın güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Site, Fransız medyasının, İsrail'in İran'ın Tahran'a karşı Batılı güçlerle askeri bir ittifak kurma çabalarına paralel olarak nükleer silahlara sahip olacağından korktuğunu söylediğini aktardı.

"Kağıt üzerinde her şey hazır. İsrail, İran'a saldırma stratejisini ayrıntılı olarak inceledi. Yaklaşık 3.000 hedef belirlendi ve hızlı hareket etmek istiyor. Ancak harekata tek başına girmek söz konusu değil." dedi

Kaynak, İsrail'in fikrinin müttefik bulmak olduğunu belirterek, böyle bir ittifakın Fransa, ABD ve belki de Körfez başta olmak üzere bazı Arap ülkelerini kapsayacağına işaret ederek, İran'ın kendisi için de tehdit oluşturduğunu ve böyle bir ittifakın söz konusu olmadığını iddia etti. ittifakın caydırıcı bir rolü olacaktır.

Sitede kimliğinden bahsedilmeyen diplomatik kaynak, "Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa'nın bu olasılığı tamamen reddettiğini ve İran'a karşı diplomatik bir çözümü tercih ettiğini ancak durumun değiştiğini" doğruladı. İran'daki temsilci, diplomatik yolun başarısız olması durumunda İran'la askeri seçeneğin gündemde olduğunu söyledi.

İlgili bir bağlamda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkesinin İran'ın İsfahan kentindeki bir askeri-sanayi kompleksine düzenlenen saldırıda yer alıp almadığına ilişkin bir soruyu doğrudan yanıtlamayı reddetti.

Netanyahu, geçtiğimiz Çarşamba günü CNN'e verdiği bir röportajda, "belirli operasyonlar hakkında konuşmak istemediğini" belirterek, "Orta Doğu'da her patlama olduğunda, bize itibar ediliyor veya suçlanıyoruz" dedi.

Geçen Cumartesi akşamı İran'ın merkezindeki İsfahan kentindeki bir cephane deposunda güçlü bir patlama meydana geldi ve İran Savunma Bakanlığı, İsfahan'daki askeri fabrikada üç kişilik başarısız bir saldırının neden olduğu bir patlama meydana geldiğini söyledi.

İran haber ajansı IRNA, bilgili bir kaynağın "İsfahan saldırısını küçük bombalarla yüklü 3 quadcopter insansız hava aracıyla gerçekleştirdiğini" söylediğini aktarırken, "Saldırıda kullanılan insansız hava aracı türü, saldırının ülke içinden gerçekleştirildiğini doğruluyor. ."

Siyonist gazetesi The Jerusalem Post da Batılı ve yabancı istihbarat kaynaklarının "İsfahan'da İran'a yönelik insansız hava aracı saldırısının büyük bir başarı olduğunu" söylediğini ve "İsrail'in olayda sessiz bir rol oynadığını" aktardı.

Amerikan gazetesi The New York Times ise, "İsfahan'daki bölgeleri hedef alan insansız hava araçlarının İran'ın içinden fırlatıldığına inanılıyor" dedi.