İsrail Medyası: İran Suriye'de Stratejik Yetenekler Elde Ediyor

İsrail Medyası: İran Suriye'de Stratejik Yetenekler Elde Ediyor

İsrail medyası, "Tahran son zamanlarda hiç olmadığı kadar cesur görünüyor .

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail medyası , "İsrail teşkilatındaki yetkililerin" "İsrail'in çabalarına rağmen İran'ın Suriye'de stratejik yetenekler inşa etme ve topraklarına hassas füzeler yerleştirmedeki başarısını" kabul ettiğini aktardı .

Bu bağlamda İsrail medyası , Suriye cumhurbaşkanının 8 Mayıs'ta İran'a yaptığı ziyarete ilişkin yorumda bulunarak, "İran-Suriye ittifakının devam edeceğini ve hatta güçleneceğini" söyledi.

"Time İsrail" web sitesi bir haberde, "Tahran'ın son aylarda daha önce olmadığı kadar daha cesur göründüğünü" belirterek, "İran ve Hizbullah, ortaya çıkan zorluğu aşmak için yaratıcı yollar bulmaya çalışıyor ve bunu başarıyor" dedi.

Haberde , "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın taahhüdü, İsrail saldırılarının ardından yıllar içinde sadece azalmakla kalmadı, aynı zamanda yoğunlaştı" dedi.

İsrail'in kendisini tehdit eden Suriye füze savunma sisteminin artan faaliyeti, çünkü bu füzeler (özellikle SA-5 füzeleri) uçuşlarında bir tür karadan karaya füze haline geldiler dedi.

Haberde İsrail, "Körfez ülkeleri de dahil olmak üzere birçok ülke Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı halkların ailesine iade etmeye hazır. Bu, İsrail'in gelecekte Suriye'deki faaliyetlerine meydan okuyabilecek meşruiyetini artırıyor denildi.