İsrail Medyası: Haftar'ın Oğlu "İsrail"i Ziyaret Etti

İsrail Medyası: Haftar'ın Oğlu "İsrail"i Ziyaret Etti

İsrail medyası Saddam Haftar'ın "İsrail"i ziyaret ettiğini doğruladı. "İsrail'in jeostratejik konumu nedeniyle Libya'ya her zaman ilgi duyduğuna" dikkat çekti.

Pazartesi günü İsrail medyası, Saddam Haftar'ın babası Halife Haftar'dan "İsrail"e, "İsrail" ile Libya arasında gelecekte diplomatik ilişkiler kurma sözü karşılığında İsrail'den siyasi ve askeri yardım talep eden bir mesaj taşıdığını ortaya çıkardı.

İsrailli uzman Yoni Ben-Menachem, Twitter hesabından "Libya lideri Halife Hafter'in oğlu yardım istemek için birkaç gün önce İsrail'e geldi" dedi. Babam askeri yardım istiyor." Karşılığında, Libya ile "İsrail" arasında gelecekte diplomatik ilişkiler kurma sözü verdi.

Saddam Haftar Ben Gurion Havalimanı'nda ne arıyor?

Geçen hafta İsrail gazetesi Haaretz , Libyalı General Haftar'ın oğlunun "İsrail" ziyaretini ele aldığı bir haber yayınlayarak, Saddam Haftar'ın babasından İsrail askeri ve siyasi talep eden bir mesajla "İsrail"e indiğini söyledi. yardım ve karşılığında Libya ile “İsrail” arasında gelecekte diplomatik ilişkiler kurma sözü verdi. diye yazdı