İsrail  Katar'daki  Vatandaşlarına Kimliğinizi Gizleyin Çağrısı Yaptı

İsrail Katar'daki Vatandaşlarına Kimliğinizi Gizleyin Çağrısı Yaptı

İşgal, Katar'daki İsraillilere "kimliklerini" gizlemelerini ve daha fazla seyahat etmemelerini tavsiye ediyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail medyası, "İsrail makamları, Katar'da İsraillilerin başına gelenlerden endişe duyuyor" dedi.

Onlara "sokaklarda İbranice konuşmamaları ve İsrail kimliklerine dair hiçbir belirti göstermemeleri tavsiyesi" gönderdiğini doğruladı.

Haber sunucusu, "Kanal 12"de İsrailli yetkililerin "Katar'da İsraillilerin başına gelenlerden endişe duyduğunu" söyledi. Buna karşılık, "Kanal 12"nin askeri yorumcusu Nir Dvori, İsraillilerin "kimliklerini" gizlemeleri yönündeki tavsiye haberini doğruladı.

Dvori, "Evet, çok endişeliyiz. Katar'da İsraillilere yönelik muameleyle ilgili gördüklerimiz ve duyduklarımız ışığında güvenlik güçlerinin son günlerde yaptığı duruma ilişkin değerlendirmeler var." dedi

Üçüncü ve en yüksek derece olan uyarının şiddetinin bu akşama kadar değiştirilmemesine karar verildi. Buna paralel olarak İsraillilere Katar'a seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulunulmasına karar verildi.

İsrail medyası, "işgal yetkililerinin İsraillilerin Katar'da gördüğü muameleyi protesto ettiğini" ortaya çıkardı.

Channel 13'te siyasi yorumcu olan Moriah Asraf Wahlberg, "Son günlerde, Doha'da geçici olarak bulunan İsrail personelinden, İsrail personeline ve tüm İsraillilere yönelik muameleyle ilgili olarak Katarlılara ve FIFA'ya doğrudan bir mesaj gönderildi."

Katar irtibat yetkililerine iletilen mesajda, orada yaşananların sorumluluğunun kendilerine ait olduğu belirtildi.