İsrail Katar'da Casusluk Yapmış

İsrail Katar'da Casusluk Yapmış

İsrail işbirliğiyle yapılan bir soruşturma, BAE'nin Katar sakinleri hakkında casusluk yaptığını ortaya çıkardı

Bir güvenlik soruşturması, İsrailli bir güvenlik şirketinin kişisel verileri, e-posta ve telefon numaralarını topladığı “Instagram” uygulaması aracılığıyla hedefli ve yoğun reklamlar kullanarak Katar sakinlerini gözetlediğini ortaya çıktı.

ICAD soruşturma ekibi, geçtiğimiz haftalarda Doha'daki Instagram kullanıcıları arasında yoğun bir şekilde görülen bu sahte reklamları izledi.

Reklamlar, 25 yaş ve üstü yaş grubunu hedefliyor ve güvenilirlik katmak ve kullanıcıları çekmek için medya profesyonellerinin ve Katar'daki nüfuz sahibi kişilerin resimlerini kullanıyor.

Soruşturma tarafından kullanılan dikkatli dijital analiz, profesyonel İsrail casus şirketlerinin, kullanıcıları yalnızca yatırım reklamı sanarak yanlış yapan reklamları teşvik ederek Katar'da ikamet edenlerin telefonlarına sızma ve mümkün olduğunca fazla bilgi ve kişisel veri toplama girişimlerini doğruladı.

Soruşturma, incelenerek bu sayfaların İsrail içinden aktif olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Beyan edilen merkezi Tel Aviv'de olmasına rağmen, şirketin resmi kayıtları Hayfa'nın güneydoğusundaki Yokneam Illit şehrinde bulunduğunu gösteriyor.

Kaynak: TEVHİDHABER