"İsrail Kapana Kısıldı"

"İsrail Kapana Kısıldı"

İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyeleri arasındaki nükleer anlaşma müzakerelere devam ederken, işgal rejimi İsrail destekçisi bir enstitüden dikkat çeken bir açıklama geldi.

İşgal rejimi İsrail destekçisi Politika ve Strateji Ekibi Enstitüsü (IPS), İsrail’in, İran ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyeleri arasında Viyana’da devam eden nükleer anlaşma müzakereleriyle ilgili stratejik bir yol ayrımında olduğunu yazdı.

Enstitünün Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “İsrail, iki kötü seçenek arasında kapana kısıldı. Bir, 2015 anlaşmasına geri dönüş; iki, müzakerelerin başarısızlığa uğramasının sonuçları” ifadeleri dile getirildi.

Paylaşımın devamında İsrail’in, Viyana görüşmeleri üzerindeki etkisini kuvvetlendirmek için ABD ile stratejik koordinasyon güçlendirmesi ve Ürdün, Mısır ve Körfez ülkeleriyle stratejik ilişkilerini de sıkılaştırması gerektiği tavsiye edildi.

Enstitü açıklamaları, işgal rejiminde, İran nükleer programına karşı yürütülecek siyasetle ilgili ayrışmaların yaşandığı bir zamana denk geldi.

Geçtiğimiz hafta İsrail kabinesinde yapılan toplantılar, siyonist rejim içerisinde fikir birliği olmadığını ortaya çıkarmıştı.

Askeri İstihbarat Birimi Başkanı Aharon Haliva, pazar günü yapılan kabine toplantısında, Viyana’da anlaşmaya varılmasının, İsrail için, anlaşmaya varılamamasından daha iyi olduğunu söylerken, İsrail Dış İstihbarat Servis Mossad’ın Şefi David Barnea tam tersi yönde açıklamalarda bulundu.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in açıklamaları da bu bağlamda dikkat çekti.

Lapid, “Başbakan, Savunma bakanı ve ben, herhangi bir anlaşmaya karşı olmadığımızı söyledik. İyi bir anlaşma iyi bir şeydir” demişti.