İsrail İstihbarat Servisi : Saldırıları Durdurmalıyız

İsrail İstihbarat Servisi : Saldırıları Durdurmalıyız

Shin Bet saldırganlığı durdurmayı tavsiye ediyor...Hamas ve Cihad'ı ayırmak gibi stratejik bir hedefe ulaştık

TERCÜMEHABER TEVHİDHABER

Shin Bet şefi Ronan Bar dün gece (Cumartesi) kabine toplantısında İsrail'i istemediği daha geniş bir askeri operasyona dahil edecek hatalardan korktuğu için Gazze'deki askeri operasyonun sona ermesi gerektiğini tavsiye etti.

Walla Al-Abri web sitesinde toplantıya katılan iki bakanın aktardığına göre, Shin Bet başkanı operasyonun bizim belirlediğimizden daha fazla hedefe ulaştığını ve diğer alanlarda da etki yaratacağını söyledi.

Üst düzey İsrailli yetkililer, "genel olarak herkes operasyonun durdurulması gerektiğine inanıyor, ancak koşullar henüz olgunlaşmadı.

Walla, Şin Bet şefinin saldırganlığın Hamas ve İslami Cihad'ı ayırma gibi stratejik bir hedefe ulaştığını belirttiğini, İsrail güvenlik servislerinin liderlerinin bu ayrılığın korunması gerektiğini vurguladıklarını da sözlerine ekledi.

Ulusal Güvenlik Danışmanı Eyal Holata toplantıda, amacın Hamas'ın İslami Cihad'a ateşkes için baskı yapmasını sağlamak olduğunu söyledi. Mısırlıların da yapmaya çalıştığı şeyin bu olduğunu da sözlerine ekledi. Bu yönde ilerleme olmadığını ve bunun zaman alacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı