İsrail, İran'ın Yanıt Vermesi Beklentisiyle  Alrm Durumuna Geçti

İsrail, İran'ın Yanıt Vermesi Beklentisiyle Alrm Durumuna Geçti

İsfahan'da tesise saldıran İsrail missileme korkusuyla alrm durumuna geçti

İsfahan'da İsrail'e atfedilen saldırının ardından İsrail güvenlik teşkilatı, resmi yayın kuruluşu "Kan"a göre bugün İran'dan misilleme olasılığına hazırlandıklarını bildirdi.

Geçtiğimiz saatlerde, İsrail güvenlik servislerinden yetkililer, İran'ın saldırıya olası bir tepkisinin tarihi hakkında tahminler geliştirmek için görüşmeler yaptı.

Resmi İsrail kanalına göre, İsrail güvenlik servisleri, İran'ın yanıtının yurtdışındaki İsrailli turistleri veya işadamlarını veya İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın büyükelçiliklerini ve karargahlarını hedef almaktan öteye uzanmasını ve füzeler veya füzelerle saldırı başlatma boyutuna varmasını bekliyor.

Daha önce İranlı bir yetkili El Cezire'ye İsrail'in saldırının geçmişte olduğu gibi tesiste karşılık verileceğini bildiğini söyleyerek İsrail'e tehdit göndermişti


İranlı yetkili, "Ateşle oynayanlar var ve bölgesel bir savaş başlatmaya karar verirse ilk yananın o olacağından hiç şüphemiz yok" dedi. Ona göre, göstergeler İsrail'in tesise yapılan saldırıya karıştığını ve soruşturmanın devam etmesi gerektiğini gösteriyor. İHA'ların İran'ın içinden, saldırıya uğrayan yerin yakınına gönderildiğini tahmin ettiklerini sözlerine ekledi. Ona göre saldırı, iddia etmeye çalıştıklarının aksine başarılı olmadı

New York Times, bir Wall Street Journal raporunun saldırıyı İsrail'e atfetmesinin ardından İsrail Mossad'ın İran'ın İsfahan kentinde insansız hava aracı saldırısını gerçekleştirdiğini bildirdi. ABD'nin saldırıya hiçbir şekilde katılmadığı bildirildi.