İsrail  İran'ın Tehditlerine Karşı  BAE 'ye Radar Sistemi Kuruyor

İsrail İran'ın Tehditlerine Karşı BAE 'ye Radar Sistemi Kuruyor

İşgal ordusu, İran'ın tehditlerine karşı BAE ve Bahreyn'de bir radar sistemi kuruyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bir İsrail kanalı, İsrail işgal ordusunun Emirlikler'de ve bölgedeki diğer ülkelerde bir radar sistemi kurduğunu bildirirken, Abu Dabi'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İsrail Kanalı, İsrail'in "İran'ın potansiyel füze tehditleriyle yüzleşmek" amacıyla Abu Dabi ve Manama'da bir radar sistemi yerleştirdiğini söyledi.

Yine Perşembe günü, Amerikan "Wall Street Journal" gazetesi, Kongre'deki Cumhuriyetçi ve Demokrat partilerin üyelerinin, Pentagon'un İran tehditlerini engellemek için hava savunmalarını entegre etmek için "İsrail" ve Arap ülkeleriyle birlikte çalışmasını öneren bir yasa tasarısı sunduklarını söyledi.

Gazete, yasa tasarısının "(İsrail) ve Arap ülkeleri arasında hava savunmasını entegre edecek bir füze savunma sisteminin kurulmasını önerdiğini" belirtti.

Kaynakların aktardığına göre, teklifin "bu Arap ülkelerini ve İsrail'i bölge genelinde daha iyi koordine etmeye teşvik etmeyi amaçladığını" belirterek, bunun "normalleşmeden sonra ABD'nin İsrail ve Orta Doğu arasındaki savunma işbirliğini geliştirmeye yönelik son girişimi olduğunu" kaydetti.

Haber, işgal hükümetinin Başbakanı Naftali Bennett'in Perşembe günü Abu Dabi'ye yaptığı ve Devlet Başkanı Majesteleri Şeyh Mohamed bin Zayed ile bir araya geldiği ve onunla bölgenin genişlemesini tartıştığı şaşırtıcı bir ziyaretle aynı zamana denk geldi.


İsrail ve Batı gazeteleri daha önce İsrail'in BAE de dahil olmak üzere bir dizi ülkede İsrail füze sistemlerinin konuşlandırılmasına dayalı olarak İran'a karşı bölgesel bir savunma ittifakı kurma girişimlerini bildirmişti.

Tahran'ın daha önce Körfez matbaasını (Abu Dabi ve Manama) İsraillilere topraklarında bir dayanak noktası vermemeleri konusunda uyardığını ve topraklarında İsrail askeri varlığına izin veren herhangi bir ülkeyi hedef alacağını söylediğini belirtmekte fayda var.

Eylül 2020 ortalarında Abu Dabi ve Manama, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın katılımıyla Beyaz Saray'da düzenlenen törenle İsrail işgaliyle normalleşme anlaşması imzaladı.

O zamandan beri BAE hükümeti, İsrail işgaliyle ikili anlaşmaların imzalanmasını her alanda, özellikle de yatırım, bankacılık, turizm ve diğer ekonomik alanlarda genişletti.


Kaynak:Haber Kaynağı