İsrail İran Casuslarını Yakaladı

İsrail İran Casuslarını Yakaladı

Shin Bet, İran istihbaratı için casusluk yapmakla suçlanan 4 İsrailli kadını tutukladı

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Bugün, Çarşamba günü, Shin Bet istihbarat servisi, İran istihbaratı için casusluk suçlamasıyla 4 İsrailli kadının tutuklandığını ortaya çıktı

Medya kuruluşlarına göre, İran casusluk operasyonu sırasında, dört Yahudi kadından birinden oğlunu İsrail ordusuna katılması ve Askeri İstihbarat Birimi'nde çalışmaya başvurması için göndermesi istendi.

Resmi Kan haber ajansına göre, Farsça konuşan ve İranlı bir istihbarat ajanı ile teması bulunan, aynı zamanda bir Yahudi'yi taklit eden ve İsrail içinde casusluk yapan İran asıllı 4 İsrailli hakkında iddianame

Buna karşılık, Shin Bet özel bir açıklama yaptı ve hikayenin, İran'da yaşayan bir Yahudi gibi davranan Rambod Namdar adlı bir kişi tarafından Facebook aracılığıyla dört İsrail vatandaşına yapılan bir taleple başladığını söyledi. Daha sonra Namdar ile sanık arasındaki ilişki “WhatsApp” uygulaması üzerinden devam ederken, kendileriyle yaptığı görüntülü konuşmalarda, elindeki kameranın bozulduğunu iddia ederek yüzünü göstermekten kaçındı.

Shin Bet, dört İsrailli kadının onun İran istihbarat görevlisi olduğundan şüphelenmesine rağmen, bazılarının onunla iletişim kurmaya devam ettiğini ve kendisine verilen görevleri yerine getirmeyi ve ondan para almayı kabul ettiğini belirtti.

Dört kadına yöneltilen suçlamalar arasında, bazılarının "İsrail büyükelçiliklerini filme aldığı, İsrail güvenlik ve savunma sistemindeki üst düzey yetkilileri izlediği ve Knesset'in bir kadın milletvekiline yakın olduğu" yer aldı.