İsrail  içinde Kitlesel Sivil  İtaatsizlik Çağrıları Tırmanıyor

İsrail içinde Kitlesel Sivil İtaatsizlik Çağrıları Tırmanıyor

İsrail içinde kitlesel sivil itaatsizlik çağrıları tırmanıyor ve hükümete ve yargı reformuna karşı “öfkeli” yürüyüşler Netanyahu üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor.

Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Tel Aviv'de düzenlenen mitinge katılan göstericileri hükümetin yargı reformu planlarına karşı koymak için sivil itaatsizlik çağrısında bulundu.


Görevdeki İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun önerdiği yargı reformuna karşı düzenlenen protestoların 25. haftasında Cumartesi gecesi onbinlerce kişi sokaklara döküldü.


Tel Aviv'deki ana mitingde Barak, göstericileri "mücadelenin yeni bir aşamasında olduklarını" söyleyerek protestolarını yoğunlaştırmaya çağırdı.


Merkez sol siyasetçi kalabalığa, ABD ve Hindistan'daki geçmiş protesto hareketlerinin "meşru" taktiklerine atıfta bulunarak, "Her vatandaşı şiddet içermeyen itaatsizlik testine hazırlanmaya çağırıyorum" dedi. Muhafazakar ve dindar partilerden oluşan sağcı bir koalisyona liderlik eden Netanyahu, kitlesel sokak protestoları ve işçi sendikalarının baskısı sonrasında Mart ayında adalet sistemini yeniden yapılandırma planlarını askıya aldı.

KAYNAK: TEVHİDHABER