İsrail güvenlik akademisi Azerbaycan'da yüzlerce gönüllü genci ve Devlet görevlisini eğitiyor

İsrail güvenlik akademisi Azerbaycan'da yüzlerce gönüllü genci ve Devlet görevlisini eğitiyor

İsrail Güvenlik Akademisi'nin Azerbaycan'daki faaliyetlerine ilişkin 2022 yılı resmi raporu, akademinin internet sitesinde Azerice olarak yayınlandı.

İsrail Güvenlik Akademisi Nedir?

* Özel kuvvetler için ateşli silah ve yakın dövüş eğitimi.

* Europass sertifikası ile tamamlayıcı.

İsrail Güvenlik Akademisi (ISA), Orta Doğu, İsrail'de özel güvenlik, askeri savunma, koruma, uluslararası terörizm ve uluslararası suçlar alanlarında özel meslekler için özel bir operasyonel taktik eğitim merkezidir.

* Bu kurum, zorlu aşamaları göz ardı etmeden, çok çeşitli özel taktik eğitimlerinin uygulanmasında uzmanlaşmış bir eğitim kurumudur.

* Akademi, Avrupa kıtasında Bulgaristan ve Polonya'daki şubelerine hizmet vermektedir.

* Bu kurum, hem devlet emirleriyle (özellikle özel amaçlı askeri personel eğitimi ile ilgili) hem de özel kişilerle işbirliği yapmaktadır.

* Kurumun temel özelliği, profesyonel bir vekil timi yetiştirmektir. Eğitmenler, dünyanın önde gelen özel kuvvetlerinden (İsrail Savunma Kuvvetleri Özel Kuvvetleri, İsrail Deniz Kuvvetleri Özel Kuvvetleri, İsrail Polisi Özel Kuvvetleri) askerlerdir. ISA'nın her çalışanı, bir grubun parçası olarak güvenle çalışabilir ve kritik durumlarda inisiyatif alabilir, doğru taktiksel kararlar verebilir ve bağımsız olarak çalışabilir.

* İsrail Güvenlik Akademisi'nin faaliyetleri, polis memurları ve personeli, askeri personel, güvenlik personeli ve ayrıca cezaevi personelinin cezai koruma, suçluyu etkisizleştirme, terörle mücadele, askeri ve sivil savunma operasyonel taktik eğitimi alanlarında eğitim vermeyi içerir.

* İsrail Güvenlik Akademisi, güvenlik ve terörle mücadele alanlarında uzman profesyoneller tarafından, küresel güvenlik, savunma ve uluslararası suçlara ve uluslararası terörizme karşı korumayı kapsayan bilgi ve beceriler öğretir ve ayrıca özel olarak terörle mücadele eğitimi verir.

* İsrail Güvenlik Akademisi'nin Kafkasya'daki temsilciliğinin faaliyetleri 2022 yılında Azerbaycan'da başlatılmıştı.

Azerbaycan Çalışmaları Merkezi (Ajanslar)