İsrail  Genelkurmay Başkanı itiraf Etti : Ordu Olarak Zayıflıyoruz

İsrail Genelkurmay Başkanı itiraf Etti : Ordu Olarak Zayıflıyoruz

İşgal Genelkurmay Başkanı itiraf ediyor: Stratejik caydırıcılığımız zayıflıyor ve ordu siyasi olaylarda alet olarak kullanılamıyor.

İsrail İşgal Ordusu Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, orduda askerlik hizmetinin reddedilmesi yönündeki açıklamaların "İsrail ve vatandaşları için tehlike oluşturduğunu ve stratejik caydırıcılığı zayıflattığını" değerlendirdi.

Halevy, İsrail "i24" web sitesinde yayınlanan kapalı konuşmalarda, ordunun siyasi olaylarda bir araç olarak kullanılamayacağını" vurguladı.

Siyonisnist işgalci komuutan vatandaşlar porotesto gösterileri düzenliyebilir ancak orduda askeri olarak hizmet etmeyi reddetmenin orduyu anlaşmazlıklara sürüklediğini işgal ordusunda hizmet vermeyi reddetme dalgasının "İsrail'i hala zor günlerin beklediğine bir işaret olduğuna " dikkat çekti.

İsrail medyası, İsrail “Knesset”inin onayladığı yargı değişiklikleri ışığında, siyasi krizin patlak vermesiyle tırmanan orduda hizmet vermeyi reddetme konusunun Genelkurmay Başkanı'nın “şu anda meşgul” olduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanı'nın işgal ordusuna bağlı birliklere yaptığı ziyaretlerde yaptığı çok sayıda görüşmede adamlarına verdiği mesajda, "Ordunun ihtilafların dışında kalması ve icraatlarını yürütebilmesi için tutarlı olması gerektiği vurgulandı. İsrail medyasına göre," ve "asıl endişe, ordunun etkinliğini ve savaşa hazırlık durumunu korumak

İsrail medyası ayrıca general rütbesindeki üst düzey komutanlardan, işgal ordusunda hizmet vermeyi reddetme taleplerinin olumsuz etkileri hakkında komutaları altındaki komutanlar ve subaylarla konuşmalarının istendiğini bildirdi.
Dün, Pazartesi, İsrail basını, işgalin Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Sınır Muhafızları"nı ziyareti sırasında yaptığı konuşmada "orduda hizmet etmeyi reddetmenin yeri olmadığını" söylediğini aktardı ve ekledi: " hizmeti reddetmek varoluşsal temelimizi tehdit eder dedi
Kaynak: TEVHİDHABER