İsrail Gazetesi, Üçüncü bir Filistin İntifadası Konusunda Uyardı

İsrail Gazetesi, Üçüncü bir Filistin İntifadası Konusunda Uyardı

Bir İsrail gazetesi, üçüncü bir Filistin intifadası konusunda uyardı

Bir İsrail gazetesi Cumartesi sabahı, güvenlik kabinesinin Batı Şeria kentlerinde büyük bir askeri operasyon düzenlemeye karar vermesi halinde üçüncü bir Filistin intifadası olasılığı konusunda uyarıda bulundu.

Bu uyarılar, 2011'den bu yana en büyük saldırı olan Kudüs'ün kuzeyindeki "Nebi Yakup" yerleşiminde 7 İsrailli'nin öldürülmesinden bir gün sonra geldi

Yedioth Ahronoth Gazetenin askeri yorumcusu Ron Ben-Yishai, "Sağ Kabine İçin Büyük Sınav" başlıklı bir analizde, "Nabi Jacob Operasyonu şüphesiz bir intikam eylemidir" dedi. Filistin Yönetimi bir "katliam" olarak nitelendirildi.

İsrail'in "Yakup Peygamber'e saldırı ve Kudüs'teki aşırılık yanlısı Yahudilere yönelik misillemeler" gibi yeni operasyonları derhal engellemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Son iki gün içinde Cenin ve Kudüs'te yaşanan olayların "son aylarda nispeten kontrol altına alınan aşırı şiddet düzeyini, Filistinli kalabalıkları ve aşırılık yanlısı Yahudileri içeren gerçek bir ayaklanmaya yükseltebileceğini" söyledi.

İsrail güvenlik güçlerinin asıl görevinin böyle bir gerilimi önlemek olduğunu vurguladı.

Ben Yishai sözlerine şöyle devam etti: "Bugün kabine, deneyimli kişilerin pek fazla olmadığı yeni yapısıyla toplanacak. Esas olarak aşırı milliyetçi görüşlere sahip, radikal operasyonlar için baskı yapabilecek bakanlardan oluşuyor.

Cuma akşamı, "Nabi Yacoub" yerleşimindeki bir Yahudi sinagogunun önünde düzenlenen silahlı saldırıda, saldırının faili Khairy Alqam (21 yaşındaki) dahil 8 kişi öldü, en az 6 kişi de yaralandı. kuzeyindeki Beit Hanina toprakları üzerine kurulmuştur.