İsrail Eski Polis Şefi : Ben Gvir Ramazan'da  Ayaklanma Çıkarmak İstiyor

İsrail Eski Polis Şefi : Ben Gvir Ramazan'da Ayaklanma Çıkarmak İstiyor

Siyonist polis şefi Ben Gvir'in ayaklanma çıkarmak İstediği söyledi

Carşamba günü , İsrail'deki eski polis şefleri, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu, Doğu Kudüs'teki Filistinlilerin evlerini yıkma talimatı vererek "üçüncü bir intifadayı ateşlemeye" çalıştığını düşünerek Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'i görevden almaya çağırdı

Eski polis müdürleri , Netanyahu'ya yazdıkları mektupta, "Aşırı sağcı Yahudi Güç Partisi'nin lideri Ben Gvir görevden alınmalı ve başka bir göreve atanmalı" dedi. operasyonel olaylarda süreç ve kişisel siyasi kazanç için olayları ve polisi istismar eder denildi

Ben Gvir iki gün önce İsrail polisine Ramazan ayı boyunca Doğu Kudüs'teki Filistinlilerin evlerini yıkma talimatı verdiğini ve İsrail polisinin direnişin tepkistinden dolayı genellikle Ramazan ayı boyunca yıkım emirlerini yerine getirmekten kaçındığını duyurdu.

Resmi İsrail Yayın Kurumu, Ben Gvir'in talimatlarını "heyecan verici" olarak nitelendirmiş ve işgal altındaki şehrin doğusunda Ramazan ayı boyunca herhangi bir yıkım yapılmaması için yıllardır uygulandığını belirtmişti.

Itamar Ben Gvir Yerleşimciler işgal güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'yı bastı - Getty Images

Aşırılık azılı siyonist yanlısı Ben Gvir, Aralık 2022'de Ulusal Güvenlik Bakanı görevini üstlendiğinden beri, Doğu Kudüs şehrinde Filistinlilere ait binaların yıkımının hızlandırılmasını yönetiyor.

İnsan hakları merkezlerine göre, Kudüs'teki Filistinliler de her daire için on binlerce dolara mal olan inşaat ruhsatı almakta büyük zorluklarla karşılaşıyorlar.

Filistin Ulusal Bilgi Merkezi (bir devlet kurumu), İsrail'in 1967'de Kudüs'ü işgalinden bu yana yıkılan evlerin sayısının 1.900'den fazla eve ulaştığını söylüyor.