"İsrail Eninde Sonunda Yok Olacak"

"İsrail Eninde Sonunda Yok Olacak"

“İsrail dünyanın başına bela, yıkılmaya mahkûmdur” diyen Yahudi Hahamlar İsrail’in Filistin’deki katliamlarını sert bir dille kınadı. Hahamlar, “Biz Siyonist değiliz” dedi.

"Siyonizm Karşıtı Yahudiler" hareketinden hahamlar, Katar'ın başkenti Doha'da İslam dünyasının tanınmış düşünürlerinden Yusuf el-Karadavi ile biraraya geldi. İsrail'in yok olması gerektiğini söyleyen Yahudi hahamlar, İsrail'in Filistin'de işlediği katliamları sert bir dille kınadı.

Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Dr. Yusuf el-Karadavi semavi din mensupları olarak Müslümanlarla Yahudiler arasında hiçbir problemin olmadığını Müslümanların düşmanlığının Yahudi milletine değil emperyalist mütecaviz Siyonist harekete yönelik olduğunu vurguladı.

Doha'daki evinde Siyonizm karşıtı İngiliz hahamları kabul eden el-Karadavi Siyonizm ve İsrail Devleti'nin kurulmasına muhalif olan Yahudi hahamların iştirak ettiği tüm görüşme, panel ve konferanslara katılmaya hazır olduğunu ifade etti.



El Karadavi'yi ziyaret eden haham heyetinde yer alan Aharon Kohen, İsrael Dovid Weis ve Dovid Sholomo Fidelman Tevrat hocaları olup "Notura Carty" yani " siyonizm karşıtı yahudiler" cemaatini temsil ediyor. "Rabbani Yahudiler" olarak bilinen bu grup kendilerini siyonist yayılmacılığına karşı Eski Kudüs kentinin koruyucuları olarak kabul ediyor.

Ünlü Arap televizyonu el-Cezire'nin davetlisi olarak Katar'a gelen Yahudi hahamların ceketlerindeki rozetlerde, "Ben Yahudiyim, Siyonist Değil" yazılıydı.

ORTAK PAYDALAR

Şeyh Yusuf el-Karadavi "Siyonizm düşüncesinin ortaya çıkmasından ve siyonistlerin Filistin Devleti yerine bir İsrail Devleti kurmaya çalışmasından sonra ilişkiler krize girerek Müslümanlarla yahudiler arasında çatışma ortaya çıktı" dedi.

Hahamlarla buluşması sırasında Şeyh el-Karadavi İslam ve Yahudilik dini taraftarları aralarındaki ortak paydalarda işbirliği yapmanın önemine vurgu yaparak bu işbirliğinin dört temel esas üzerinde gerçekleşebileceğini söyledi: "Tek Allah'a iman, ateizme karşı durmak, pornografi, modern sapıklıklar ve homoseksüelliğe karşı durmak ile insanlar arasında adaleti sağlamak ve zülumle mücadele etmek."

El Karadavi "Dinlerine ve tahrif edilmemiş Tevrat'a bağlı olan Yahudilerin Müslümanlara çok yakın olduklarını" belirterek "iki dinin de mensupları sünnet olma, helal kesim, domuz etinin haram kılınması, cami ve mabetlere heykellerin konulmaması gibi Hz. İbrahim (as) dininden kalan birçok şiar ve hükümde müttefik olduklarına" işaret etti.



Yusuf el-Karadavi Endülüs'te İslam Hilafet Devleti'nin yıkılmasından sonra Yahudilerle Müslümanların beraber işkenceye maruz kaldığını hatırlatarak birçok islam kentinin Yahudilere yaşamaları için kucak açtığını bildirdi.

El Karadavi ayrıca Yahudilerin geçen yüzyıl başlarında, Mısır ve yaşadıkları diğer Müslüman ülkelerde çok büyük servet sahibi olduklarını anımsattı.

"İSRAİL DÜNYANIN BAŞINA BELA"

Haham Aharon Kohen, Şeyh el-Karadavi'nin Yahudilerin tarih boyunca İslam devletlerinde hiçbir problemle karşılaşmadığı düşüncesine katıldığını söyledi.

Siyonizme ateş püsküren Kohen bu hareketi "yaşı yüz yılı geçmeyen zalim ve mütecaviz siyasi bir hareket" olarak değerlendirerek "Tevrat öğretilerine dayanan gerçek Yahudilik Siyonizmin karşısındadır ve onu tanımamaktadır" dedi.

Kohen diğer iki arkadaşıyla birlikte İsrail Devleti'nin varlığına karşı çıkarak bu devleti dünya için bir baş belası olarak nitelendirdi.

Yahudi heyeti ayrıca Filistin toprakları üzerinde İsrail'in yürüttüğü yerleşimci ve yayılmacı politikalara karşı çıkarak siyonistlerin Filistin halkına karşı zalimane uygulamalarına karşı olduklarını dile getirerek "Tevrat ve Yahudi Öğretileri işgali, halkların evlerinden sürülmesi ve günahsız insanların öldürülmesine cevaz vermez" dedi.

HAHAM WEİS: İSRAİL ENİNDE SONUNDA YOK OLACAK

Öte yandan Haham Dovid Weis "başta Amerika ve İngiltere üzere büyük güçler İsrail'in yaptıklarının siyonist olmayan Yahudi öğretileriyle tamamen çeliştiğini öğrendiği takdirde Arap-İsrail çatışması bir gecede biteceğini" ileri sürdü.

"Tevrat gerçekleri ve ikibin yıllık Yahudi tarihi ömrü ne kadar uzarsa uzasın İsrail Devleti'nin sonunda yokolacağına işaret ediyor" diyen Weis İsrail'den çok daha güçlü olan Sovyetler Birliği'nin nasıl parçalandığını anımsattı.

Yahudi Hahamlar Şeyh el-Karadavi'nin semavi din mensupları arasında barış ve dünyada istikrar çağrısını da övdü. El Karadavi daha önce de 2004 yılında Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin bir merkezininde bulunduğu İngiltere'de siyonizm karşıtı Yahudi hahamlarla bir araya gelmişti.

Şeyh el-Karadavi, siyonizmi benimseyen ve İsrail Devleti'ni tanıyan hiçbir Yahudi din adamıyla diyalog toplantılarında dahi kesinlikle bir araya gelmek istemiyor. El Karadavi, İsrail'i tanıya Yahudilerin katıldığı diyalog toplantılarının hiç birine katılmadı ve katılanları da protesto etti.

TİMETURK