İsrail Dışişleri Bakanı Suud Hakkında İtirafta Bulundu

İsrail Dışişleri Bakanı Suud Hakkında İtirafta Bulundu

Siyonist varlığın dışişleri bakanı, Suudi Arabistan ile ilişkileri normalleştirmek için görüşmelerde bulunduğunu kabul etti

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER
Siyonist işgal varlığının Dışişleri Bakanı Yair Lapid bugün Pazartesi günü, işgalci tarafın Suudi Arabistan ile diplomatik ilişkilerin nasıl normalleştirileceği konusunda ABD ve Arap Körfezi ülkeleriyle görüşmelerde bulunduğunu ilerlemenin devam ettiğini kabul etti.
Siyonist düşmanın medyası, ABD Başkanı Joe Biden'in önümüzdeki ay işgal altındaki topraklara ve bölgeye yapacağı planlanan ziyaret sırasında normalleşmeyi tartışacağını belirten raporların geçerliliği hakkındaki bir soruya cevaben Lapid'den alıntı yaparak şunları söyledi: Amerikalılarla ve Körfez'deki bazı arkadaşlarımızla konuyu çeşitli şekillerde tartışıyoruz."

Suudi Arabistan ile tam diplomatik ilişkiler kurmanın, başarılması zaman alacak "uzun ve yavaş bir süreç" dedi

Biden'ın önümüzdeki Haziran ayı sonunda işgal altındaki toprakları ziyaret etmesi için planların yapıldığını doğruladı. Tüm detaylar üzerinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Buna karşılık Bloomberg Haber Ajansı, Suudi Arabistan ile normalleşmenin Ortadoğu'nun en büyük ekonomisi ve altı Körfez İşbirliği Konseyi ülkesi arasında en güçlü ülke ile ilişkileri açacağını düşündü.