İsrail  Dışişleri Bakanı BAE  ile Yapılan Anlaşmadan Memnun

İsrail Dışişleri Bakanı BAE ile Yapılan Anlaşmadan Memnun

İsrail dışişleri bakanından BAE ile serbest ticaret anlaşmasının imzalanmasına ilişkin ilk yorum: İsrail ekonomisini canlandırmak için tarihi bir an

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, iki ülke arasında İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri tarafından imzalanan serbest ticaret anlaşmasının "İsrail Devleti için tarihi ve önemli bir an" olduğunu söyledi.


Arapça Twitter hesabından yaptığı bir tweette, bakan "Bu, bir Arap ülkesiyle İsrail ekonomisini güçlendirmek ve tüm İsrail vatandaşları için yeni ve heyecan verici fırsatlar yaratmak için türünün ilk örneği" dedi.
"Bugün, İsrail ve BAE, Orta Doğu'da yeni bir refah ve işbirliği sayfası açtı."
Salı günü İsrail, Tel Aviv ile bir Arap ülkesi arasında türünün ilk örneği olan BAE ile bir serbest ticaret anlaşması imzaladığını duyurdu.
İsrail'in Abu Dabi Büyükelçisi Amir Hayek, Twitter hesabından "Tebrikler" yazdı.
Ve Dubai'de imzalanan anlaşmanın bir resmini yayınladı ve yüzlerce sayfadan oluşuyor.
İsrail Başbakanı Naftali Bennett ise anlaşmayı "tarihi" olarak nitelendirdi.


Anlaşmanın "gıda, tarım, kozmetik, tıbbi ekipman, ilaç ve daha pek çok sektördeki iki ülke arasındaki ticaretin yüzde 96'sına anında veya kademeli vergi muafiyeti tanıdığını" açıkladı.
"Anlaşma ayrıca düzenleyici konuları, gümrükleri, işbirliğini, devlet alımlarını, e-ticareti ve fikri mülkiyet haklarının korunmasını da kapsıyor."
Haber yayınlanana kadar BAE, İsrail ile serbest ticaret anlaşması hakkında bir yorumda bulunmamıştı.