İsrail Devlet Denetçisi :  israil Ordusunda Ciddi Güvenlik Açığı Var

İsrail Devlet Denetçisi : israil Ordusunda Ciddi Güvenlik Açığı Var

İsrail medyası: "Devlet Denetçisi" "ordu"daki ciddi güvenlik boşluklarını ortaya koyuyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail medyası bugün , İsrail "devlet denetçisi Matanyahu Englman'ın İsrail ordusunda, özellikle de bilgi sistemleriyle ilgili ciddi güvenlik boşluklarını ortaya çıkardığını bildirdi.

İsrail " Kanal 14 ", İsrail devlet gözlemcisinin raporunda "İsrail ordusunda yeterli güvenlik koruması sağlayabilecek hiçbir sistem olmadığını" söylediğini aktardı ve "ordu bilgi sistemlerinin güvenliğinde geniş güvenlik boşlukları olduğunu vurguladı. ."

Devlet denetçisi , "Ordu içinde İsrail askerlerinin bilgi ve veritabanları için yeterli güvenlik koruması sağlayabilecek elektronik sistemlerin bulunmadığına ve siber güvenlik politikası düzenlemelerinde öngörülen gerekliliklerin İsrail ordusunun kendisinde yerine getirilmediğine" dikkat çekti.

Yetkili "İsrail "ordusu" içinde siber güvenlik politikasının düzenlemelerinde öngörülen gereklilikleri yerine getirmeme politikasının izlenmesi, ordunun kendi veritabanlarının güvenilirliğini zedeleme riskine maruz bırakabileceğini" vurguladı.

İsrail medyasına göre sözde "Devlet Denetçisi", "askeri bilgi ve veri sistemlerinin verimli bir şekilde yönetilmediği ve gerekli güvenlik metodolojisine göre yönetilmediği"ne işaret etti." .

Yetkili "İsrail ordusunun parmak izleri, avuç içi izleri ve hatta diş fotoğraflarından başlayarak her asker için bir veri tabanı sınıflandırma politikası benimsediğini, ancak bu verilerin korunmasının ortalama düzeyde" olduğuna dikkat çekerek, "gerekli bir sistemin geliştirilmesi" çağrısında bulundu.