İsrail Bu Yıl Şimdiye Kadar  37 Çocuğu Öldürdü

İsrail Bu Yıl Şimdiye Kadar 37 Çocuğu Öldürdü

Siyonistler mazlumların canını almaya devam ediyor

Filistin Bilgi Merkezi'nin bildirdiğine göre , Birleşmiş Milletler insan hakları şefi Michelle Bachelet dün, İsrail işgal güçleri tarafından bu yıl şimdiye kadar öldürülen ve yaralanan çok sayıda Filistinlinin - özellikle çocukları dile getirdi .

Bachelet yaptığı açıklamada , İsrail güçlerinin uluslararası insan hakları hukukunu ihlal edecek şekilde ölümcül güç kullandığı ortaya çıkarken bu yıl şimdiye kadar işgal altındaki topraklarda yaklaşık 40 Filistinli çocuğun öldürüldüğünü söyledi .

Bachelet, "Çatışma sırasında herhangi bir çocuğa zarar vermek derinden rahatsız edici ve bu yıl bu kadar çok çocuğun öldürülmesi ve sakat bırakılması akıl almaz bir durum" dedi.

Açıklamaya göre, işgal altındaki Filistin topraklarında yalnızca son bir hafta içinde 19 Filistinli çocuk öldürüldü ve bu yılın başından bu yana çocuk ölümlerinin sayısı 37'ye ulaştı.

İsrail güçlerinin geçen hafta sonu Gazze'ye düzenlediği saldırılarda on yedi çocuk öldü ve Salı günü işgal altındaki Batı Şeria'daki İsrail operasyonlarında iki çocuk daha öldürüldü.

BM insan hakları şefi, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda sivil kayıpların sayısının "ağır" olduğunu söyledi.

Bachelet, "Uluslararası insancıl hukuk açıktır. Beklenen somut ve doğrudan askeri avantajla orantısız bir şekilde, tesadüfen sivilleri öldürmesi veya yaralaması veya sivil nesnelere zarar vermesi beklenebilecek bir saldırı başlatmak yasaktır. Bu tür saldırılar durdurulmalıdır." Dedi.

BM insan hakları ofisi, Cuma-Pazar günleri arasında Gazze'ye düzenlenen üç günlük saldırıda öldürülen 48 Filistinliden en az 17'sinin çocuk ve dördünün kadın olduğunu doğruladı.

BM, İsrail saldırısında yaralandığı bildirilen 360 Filistinlinin yaklaşık üçte ikisinin, 151'i çocuk ve 58'i kadın siviller olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı