israil: Bölge  Arap Ülkeleriyle Hava Savunma  İttifakımız  İran'a Karşı Aktif Durumda

israil: Bölge Arap Ülkeleriyle Hava Savunma İttifakımız İran'a Karşı Aktif Durumda

İsrail: Bölge ülkeleriyle hava savunma ittifakımız çalışmaya başladı ve İran saldırılarını engelledi

İsrail Savunma Bakanı Pazartesi günü, ülkesinin ABD liderliğindeki bir "Orta Doğu'da hava savunma ittifakı" inşa ettiğini söyledi ve ittifakın İran saldırılarını başlatma girişimlerini zaten engellediğini ve Başkan Joe'dan daha fazla güç alabileceğini de sözlerine ekledi.

Son yıllarda ABD ile müttefik olan ve İran konusundaki endişelerini paylaşan Arap devletlerine yakınlaşan İsrail, kendisine savunma işbirliği teklifinde bulundu. Arap ülkeleri kamuoyu önünde bu fikirden çekiniyor.

"Orta Doğu Hava Savunma İttifakı" adını verdiği şeyi açıklayan Savunma Bakanı Benny Gantz, İsrail Knesset üyelerine verdiği bir brifingde bu tür bir işbirliğinin zaten gerçekleştiğini söyledi.

Açıklamalarda diğer koalisyon ortaklarının adı belirtilmedi ve engellenen saldırılarla ilgili başka ayrıntılar da verilmedi.

Gantz, "Başkan Biden'in önemli ziyareti sırasında (bölgesel işbirliğinin) bu yönünde bir adım daha atacağımızı umuyorum." dedi.

13-16 Temmuz tarihlerindeki ziyareti sırasında İsrail'de duracak olan Biden, ardından Arap liderlerle görüşeceği Suudi Arabistan'a gidecek.

İran'ın Irak'taki etkisi nedeniyle Bağdat, gelişmiş bir ABD hava veya füze savunma sistemine sahip olmaktan çok uzak; Her ne kadar ülkede ABD kontrolündeki Anbar vilayetindeki "Ayn al-Assad" hava üssünde Patriot bataryaları bulunuyor.