İsrail: Avrupa'ya DoğalGaz Sunmak Yıllarımızı Alacak

İsrail: Avrupa'ya DoğalGaz Sunmak Yıllarımızı Alacak

İsrail: Avrupa'ya gaz arzını artırmak yıllar alacak

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail Enerji Bakanlığı, İsrail'in Avrupa'ya doğal gaz arzını önemli ölçüde artırabilmesi için birkaç yıla ihtiyacı olacağını söyledi.

İsrail ve Mısır, enerji kaynaklarını Rusya'dan uzaklaştırma çabalarının bir parçası olarak bloğa daha fazla gaz göndermek için Haziran ayında Avrupa Birliği ile bir mutabakat anlaşması imzaladı.

İsrail Enerji Bakanlığı genel müdürü Lior Shilat, çerçeve anlaşması kapsamında yeni malzemelerin ne zaman teslim edileceği sorulduğunda, bunun biraz zaman alacağını söyledi.

Mısır'daki Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nın (COP27) oturum aralarında Reuters'e verdiği demeçte, "Kısa vadede bir miktar artış olacak, ancak büyük sevkiyatlar daha sonra gelecek" dedi.

İsrail, geçtiğimiz on yılda bir dizi açık deniz gaz yatağı keşfettikten sonra bir enerji ihracatçısına dönüştü. Son zamanlarda, gazın sıvılaştırılabileceği ve sıvılaştırılmış doğal gaza bağlı olanlar gibi uzak pazarlara satılabileceği Mısır'a daha fazla sevkiyat yapma seçeneklerini değerlendirirken, Mısır ve Ürdün'e sattığı miktarı artırmak için çalıştı.