İsrail Askerleri  Okula Giden Filistinli Çocuklara Gaz Bombası Attı

İsrail Askerleri Okula Giden Filistinli Çocuklara Gaz Bombası Attı

İsrail Askerleri Filistinli Okul Çocuklarına Biber Gazı Atıyor, Birçoğu Boğuluyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail askerleri Salı günü El Halil'in güney kesimlerinde okullarından çıkarken öğrencilere göz yaşartıcı bomba attı. Havasızlıktan boğulan birkaç öğrenciye olay yerinde müdahale edildi.

Filistin Kudüs haber sitesine göre, çocuklar havaya gaz atıldığında paniğe kapıldı ve zehirli gazları solumaktan kaçınmak için nereye gideceklerini bilemezken, yerel halk onların güvenli bir yere kaçmasına yardım etmeye çalıştı.

Ağ, küçük bir kıza hitap ederken ve bölgeden kaçmasına yardım ederken, havada yayılan gazı gösteren bir sakin tarafından filme alınan bir videoyu twitter aracılığıyla yayınladı.

Bu, İsrail işgal güçlerinin Filistin işgali altındaki topraklarda, özellikle El Halil şehrinde ilk kez okulları hedef alması değil.

Ekim ayının başlarında, Kudüs haberleri, işgal altındaki Kudüs'teki Kafr Aqab'da İsrail işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı gazdan etkilenen Filistinli bir bebeğin öldüğünü bildirdi.

El-Halil bölgesi İsrail kontrolüne giriyor ve rejimin yerleşimcileri ve askeri güçleri tarafından günlük tacizlere karşı savunmasız durumda.

Filistin Çocuklarını Savunma'ya (DCIP) göre, soruşturmalar ve toplanan kanıtlar, İsrail güçlerinin Filistinli çocuklara karşı yargısız veya kasten öldürmeye varabilecek durumlarda onlara karşı kasıtlı ölümcül güç kullanmak da dahil olmak üzere farklı suçlar işlediğini gösteriyor.

İsrail'in Filistinli çocuklara yönelik muamelesi, uluslararası insancıl hukuk hükümlerini ihlal ediyor ve 2022, Filistinli çocuklar için 15 yılı aşkın süredir en ölümcül yıl oluyor.