İsrail ABD'nin Talebini Reddetti

İsrail ABD'nin Talebini Reddetti

İsrail, ABD'nin Filistin Yönetimi ile bir zirve düzenleme önerisini reddetti

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail medyası bugün Çarşamba günü, İsrail'in ABD yönetimine Filistin Yönetimi ile bir zirve düzenlemeyi reddettiğini bildirdiğini bildirdi.

Bugün, Çarşamba günü, İbranice web sitesi Walla, İsrail'in ABD yönetiminin Filistin Yönetimi ile bir zirve düzenleme önerisini reddettiğini ve böyle bir zirvenin şiddete yol açabilecek bir krizle sonuçlanacağını iddia ettiğini belirtti.

İnternet sitesinde üç üst düzey İsrailli yetkilinin İsrail hükümetinin Başkan Joe Biden yönetiminin geçen hafta Filistin Yönetimi ile üst düzey bir zirve düzenleme girişimini reddettiğini aktarıldı.

İnternet sitesinde, İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Eyal Kholtan'ın geçen hafta Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman ile yaptığı görüşmede Washington'a yaptığı ziyaret sırasında Amerikan önerisinin gündeme geldiği belirtildi.

Siyonist internet sitesi, üst düzey bir ABD elçisinin, Biden yönetiminin politikalarından son derece rahatsız olan Başkan Mahmud Abbas'ı rahatlatmak için görüşmelerde bulunmak üzere önümüzdeki günlerde Ramallah'taki bölgeye geleceğini belirtti.