İsrail 2005'de Boşalttığı  Yerleşim  Yerlerini  Yeniden İşgal Edecek

İsrail 2005'de Boşalttığı Yerleşim Yerlerini Yeniden İşgal Edecek

İsrail Knesset, Batı Şeria'da 18 yıl önce boşaltılan yerleşim birimlerine dönüşü onayladı

Salı günü, İsrail Knesset'i ikinci ve üçüncü okumalarda, yerleşimcilerin Batı Şeria'da 2005 yılında boşaltılan 4 yerleşim yerine geri dönmesine izin veren "ayrılık yasasını" onayladı.

Knesset (parlamento), Anadolu Ajansı'nın bir örneğine ulaştığı yazılı açıklamada, yasaya 31 üyenin evet, 18'inin (120 üyeden) karşı oy kullandığını bildirdi.

Tartışmalı yasa, 2005 yılında çıkarılan tasfiye yasasının Batı Şeria'nın kuzeyindeki "Homesh", "Ganim", "Kadim" ve "Sanor" yerleşim birimlerinin boşaltılmasına yol açan kısımlarını iptal ediyor.

Anadolu Ajansı'na göre bu yerleşim birimleri, aynı yıl Gazze'den çekilme planının bir parçası olarak 2005 yılında tasfiye edildi.

Yasa, Batı Şeria'nın kuzeyinde bu yerleşim birimlerinin bulunduğu bölgede yaşayan İsrailliler bölgye geri dönecek

Mevcut işgalci İsrail hükümeti, Batı Şeria'da yerleşimi destekleyen partilerden oluşuyor ve son zamanlarda yerleşim faaliyetlerini hızlandırdı.

Bu gelişmenin Mısır'ın Şarm el-Şeyh kentinde Filistin Yönetimi ile İsrail hükümeti arasında Filistin topraklarında sükunetin sağlanması ve yerleşim yerlerinin genişletilmesi ve günlük saldırılarla gerilimi tırmandırılmaması konusunda anlaşmaya varılmasından iki gün sonra gelmesi dikkat çekicidir.

Kaynak: TEVHİDHABER