İSLAMİ DİRİLİŞ GENÇLERİN ELİ İLE OLACAK

İSLAMİ DİRİLİŞ GENÇLERİN ELİ İLE OLACAK

Yeryüzünün en büyük gençlik organizasyonu olan Dünya Müslüman Öğrenci Örgütleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Tahhan, Vakit’e konuştu.

Dünyanın bütün ülkelerinden 220'nin üzerinde gençlik örgütünün bağlı olduğu federasyonu ve yaptıkları çalışmaları anlatan Tahhan Türkiye'yi ise "Erbakan'dan önce ve Erbakan'dan sonra" olmak üzere ikiye ayırıyor. Tahhan; "1969'daki Türkiye Müslümanları ile şimdiki arasında çok büyük farklar var. Her açıdan inanılmaz bir şekilde geliştiniz. Türkiye'nin gerçek yüzü ortaya çıktı bu sürede. Önceleri kuşdili ile de olsa Erbakan'ın yavaş yavaş gündeme getirdiği meseleleri şimdi askerler ve hatta Atatürk'ün partisi bile savunur oldu" diye konuştu.

Dünya Müslüman Öğrenci Örgütleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Tahhan ile dün başladığımız söyleşiye bugün de devam ediyoruz. Dünyanın en büyük gençlik organizasyonu olan ve yeryüzünün bütün coğrafyalarına yayılan 220'nin üzerindeki gençlik örgütünün lideri olan Tahhan hoca tam bir Erbakan hayranı. Milli Görüş Lideri Prof. Erbakan ile sıkı bir dostluğu bulunan Tahhan, söyleşinin önemli bir kısmını ise Erbakan Hocaya ayırdı. Türkiye'yi "Erbakan'dan önce ve Erbakan'dan sonra" olmak üzere ikiye ayıran Tahhan geleceğin ise sadece İslam'a ait olacağını dile getiriyor. İslami dirilişin aynı Resulullah döneminde olduğu gibi gençler eliyle olacağını söyleyen Tahhan ile yaptığımız söyleşinin 2. bölümü için buyurun;

TÜRKİYE'NİN GERÇEK YÜZÜ ARTIK ORTAYA ÇIKMIŞTIR

Sizin kişisel anlamda da Sayın Erbakan ile bir dostluğunuzun olduğunu biliyoruz. Bu dostluk nerede, nasıl başladı?

Biliyorsunuz ben Dünya Müslüman Öğrenci Örgütleri Federasyonundan önce İİFSO Genel Başkanıydım. Bu da bir gençlik organizasyonuydu ve şimdi Abdulfettah kardeşimiz bu organizasyonu başarı ile idare ediyor. Bu organizasyon 1969 yılında kurulmuştu. 1975 yılında İstanbul'da, Tarabya Otelinde bir toplantı yaptık. Toplantıya Erbakan Hoca da katıldı ve bize çok önemli şeyler anlattı. Aslında 69'da Erbakan Hoca ile ilişkimiz başladı ve hamdolsun şu ana kadar da devam etti. Bu tanışıklık seneler geçtikçe giderek güçlendi, giderek arttı. Dostluğumuz iyice arttı. Birlikte çok işler yaptık. Birbirimizi iyi anladık, iyi okuduk. Milli Nizam, Selamet, Refah, Fazilet ve 28 Şubat süreci ve Saadet dönemlerinde biz hep hocamızla beraberdik.

Peki, Türkiye'yi sıkı takip eden birisi olarak 69 yılı ile günümüzü bizim için kıyaslayabilir misiniz?

Elbette. 1969'daki Türkiye Müslümanları ile şimdiki arasında çok büyük farklar var. Bu sadece siyasi arenada değil, her alan için geçerli. Mesela gençlerin İslam ile ilişkisi, sivil toplum örgütleri, talebe birlikleri ve cemaatler hepsi çok gelişti. Biz bu farkı dışarıdan çok iyi anlıyor ve biliyoruz. Bu nedenle Erbakan büyük bir liderdir.

Bu değişimi siz nasıl yorumluyorsunuz?

Türkiye'nin gerçek yüzü ortaya çıktı bu sürede. Türkiye'yi AB'nin bir parçası olarak görüyorlardı, olmadığı ortaya çıktı. Zaten AB bunu biliyordu. Size hep Osmanlı torunu olarak baktılar. Ve elbette Türkiye'de sol ve ırkçı partiler, dünyada olduğu gibi son demlerini yaşıyorlar.

TÜRKİYE'Yİ ERBAKAN'DAN ÖNCE VE SONRA DİYE İKİYE AYIRABİLİRİZ

Bu süreçte Erbakan'ın rolü nedir?

Geçenlerde okuduğum bir gazete şöyle yazıyordu; 10 yıl sonra Türkiye'de ortalıklarda sadece Erbakan'ın talebeleri kalacaktır. Bakın, şu anda Erbakan'ın talebeleri Türkiye'ye hâkim. Saadet Partisi iyice toparlandı. Kim bilir, belki 2, 3. partiler de Erbakan'ın öğrencileri olacak. Yani bundan sonra inşallah sadece onun fikri ve teşkilati mirası Türkiye'yi yönlendirecek. O çok zeki. Gelecekle alakalı düşünceleri dünyayı aydınlatıyor. Eskiden söyledikleri hepsi ortaya çıktı. Bir tablo çizecek olursak Türkiye için, Erbakan'dan önce ve sonra diye ikiye ayırabiliriz. Bizim gördüğümüz gerçek budur.

Peki, Erbakan'ı diğerlerinden ayıran fark nedir?

Erbakan'ın diğerlerinden farkını anlamak için İstanbul'un fethi kutlamalarını doğru yorumlamak yeterlidir. O, çok devasa çok anlamlı ve çok derin bir hadisedir. Türkiye'nin tarihteki gerçek yerini belli etmektedir. Türkiye'nin Osmanlı ve İslam medeniyetinden taraf olduğunu ortaya koymaktadır. Bakın, Erbakan'ın en büyük başarılarından biri de İslam ile alakalı terimleri Türk siyasetine ve kamuoyuna yerleştirmesidir. Önceleri kuşdili ile de olsa Erbakan'ın yavaş yavaş gündeme getirdiği meseleleri şimdi askerler ve hatta Atatürk'ün partisi bile savunur olmuştur. Yani artık bundan sonra Erbakansız bir Türkiye düşünülemez.

Bunu Erbakan'ın kendisinin yapıp yapmaması çok önemli değil o zaman.
Elbette. Erbakan bir fikirdir, idealdir. Bir yıllık, 2 yıllık işler peşinde değildir o. Bakın, yıllar önce Bursa'da bir toplantısına katılmıştım. Hoca orada, "Tüm milletvekillerini bile biz alsak, yine de yapmak istediklerimizi şimdi yapamayız" demişti. Şimdi öğle bir zamana geldik ki, diğer partiler ve hareketler bile Milli Görüş'ün istediklerini yapıyor ve hedeflerini gerçekleştirmek istiyorlar.

ATATÜRK'ÜN PARTİSİNİ BİLE İSLAM'A HİZMET ETTİRDİ ERBAKAN

Kırılma noktaları var mı peki?

İmam Hatip gerçeği dışarıdan çok net bir şekilde görünüyor mesela. Ecevit ve Erbakan ortaklığında kurulan hükümeti iyi takip etmiştik. Büyük işler yapıldı o dönemde. Bugünü görmek için o günü iyi anlamak gerekli. Atatürk'ün partisini bile İslam'a hizmet ettirdi Erbakan, daha ne olsun. Din düşmanı bir partiye din derslerini okullarda okunmasına razı ettirdi. Ecevit bile daha sonra hiç farkına varmadan bunu yaptığını ve Erbakan'ın zekasının kendilerini bu duruma düşürdüğünü itiraf etmişti. İHL mezunlarının önünü açtı ve bu duruş Türkiye Müslümanlarının her şeyini değiştirdi. Bugünkü güzel günlerin nedeni budur. Temelleri orada Erbakan attı. Bu hakkı herkesin teslim etmesi lazım.

Sizin bir de Abdulhamit Han ve Erbakan'ı anlattığınız kitabınız var sanırım. Bu iki ismi birlikte nasıl yorumluyorsunuz?

Evet. Abdulhamit Han ile Erbakan iyi birer Müslüman liderdirler. Aynı görüşü farklı zamanlarda seslendirdiler. İkisi de Batılıların saldırılarına karşı çok büyük bir direniş gerçekleştirdiler. İkisi de inanılmaz zekiler. Erbakan şimdi yaşlı bir insan. Hasan El Benna gitti, Mevdudi gitti Erbakan'da gidecek. Ama önemli olan bu değildir. Fikirler önemlidir ve Erbakan zihni planda Türkiye'de büyük bir devrim yapmıştır. Önemli olan o.

HER YOL TÜKENDİ, TEK YOL İSLAM

Peki gelecek?

Gelecek İslam'ındır. Her yol, her görüş, her fikir bitti. Tek yol İslam'dır. ABD'ye gidiyorsun, her taraf İslam'a koşuyor. Tek çözüm bu çünkü. Fransa'da her yıl 50.000 genç İslam'a giriyor. İngiltere'de şeriat mahkemeleri yayılıyor. İsrail'in İsviçre konsolosluğu Yahudi kızlara, 'İslam'dan uzak durun' diye mektup gönderiyor. Aile bitti, çocuk yok. Rusya her yıl sürekli azalıyor. Muhammed tüm dünyada en bilinen isim. Birçok AB ülkesinin ilkokullarında Müslüman öğrenci sayısı o ülkelerin yerlilerini geçiyor. Onlar korkuyorlar, dünyanın geri kalan mazlumları seviniyor.

İSLAMİ DİRİLİŞ GENÇLERİN ELİ İLE OLACAK

Gençlik de çöküyor ama"

Doğru fakat tarihteki tüm dirilişler her zaman gençlerin eliyle oldu. İslami dirilişte gençlerin eli ile olacak inşallah. Resulullah davete başladığı zaman da çevresinde önce sadece gençler vardı. İhtiyarlar yalanladı, gençler mesaja sahip çıktı. Gençlik çok önemlidir.

Müslümanların ortak noktalarından birisi de Kudüs. Siz bu noktada neler yapıyorsunuz?

Filistin davası elbette Müslümanların birinci meselesidir. Meselenin özünde ise iki medeniyet arasında var olan çatışma yatmaktadır. Bir tarafta kutsal değerleri ve Müslüman halkı savunan İslam medeniyeti, diğer tarafta ise tüm kutsal değerleri ayaklar altına alan, toprakları işgal eden ve halkını yerinden yurdundan edip yurtsuz bırakan saldırgan Batı Siyonizm'inin medeniyeti. Bütün Müslümanlar ve özellikle de gelecekte değişimin öncüleri olacak olan öğrencilerin Filistin davasının savunulması, kutsal değerlerin korunması ve ülkelerle bu ülkelerde yaşayan halkların özgürlüğe kavuşturulması yolunda gereken sorumluluğu üstlenmesi gerekir. Bu çerçevede Öğrenci Örgütleri Federasyonunun bu amaca hizmet yolunda çok önemli çalışmaları oldu. Şu anda da bu konu üzerinde ümmeti uyarmak için kitaplar yayınlamaya çalışıyoruz. Kudüs ve Medeniyet Mücadelesi,11 Eylül'den sonra ne oldu? İslam Ümmeti Siyonizm ile nasıl mücadele eder? gibi kitaplar yayınladık.




Tahhan; "Gelecek İslam'ındır. Her yol, her görüş, her fikir bitti. Tek yol İslam'dır. İslami dirilişte gençlerin eli ile olacak inşallah. Resulullah davete başladığı zaman da çevresinde önce sadece gençler vardı. İhtiyarlar yalanladı, gençler mesaja sahip çıktı" diye konuştu


Dünya Müslüman Öğrenci Örgütleri Federasyonu'na bağlı öğrenci teşkilatlarından bazılarının logoları.

M. MUSTAFA UZUN - VAKİT