İslami Cihad'dan Mescid-i Aksa Çağrısı

İslami Cihad'dan Mescid-i Aksa Çağrısı

Dünya Arap ülkelerindeki değişimle meşgulken, işgalci Yahudileştirme faaliyetlerini hızla sürdürüyor

İslami Cihad Hareketi, Siyonist işgal yönetiminin sözde Süleyman Mabedi'ne dönüştürmek üzere Mescid-i Aksa'nın çevresinde sürdürdüğü kazı çalışmalarını ve İslami eseleri yok etme girişimini kınadı.

İslami Cihad Hareketi Filistin halkını, İslam Konferansı Örgütü'nü, Arap Birliği'ni ve dünyadaki tüm insan hakları örgütlerini Kudüs'teki İslami eserleri korumaya ve Siyonist işgal yönetiminin cinayetlerine son vermeye davet etti.

İslami Cihad Hareketi'nden bir yetkili dün (5 Mart Cumartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride işgal güçlerinin Kudüs'te yürüttüğü Yahudileştirme faaliyetlerine Filistinlilerin, Arap ve İslam ülkelerinin karşı koyması gerektiği ifade edildi.

Siyonist işgalcinin Arap ülkelerinde yaşanmakta olan devrimleri fırsat bilerek Kudüs'teki çalışmalarına hız verdiğine dikkat çeken bildiride, işgal yönetiminin Kudüs'te yaptıklarının Filistin halkına, Araplara ve İslam ümmetine, Kudüs'ün tarihine ve uygarlığına karşı işlenen bir cinayet olduğu kaydedildi.

Yahudileştirme faaliyetlerinin Kudüs'ün Arap ve İslami kimliğini değiştiremeyeceğini belirten bildiride Filistin halkının haklarına ve topraklarına bağlılığını sürdüreceği ifade edildi.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa'nın güneyinde Emeviler dönemine ait sarayların yıkımını hızlandırdığını ve tarihi bölgeyi sözde Süleyman Mabedi'ne hazırlık olarak köprüler ve yürüyen merdivenlerle donatacağını açıklamıştı.



fiem