'İslam Düşmalığını Medya Körüklüyor'

'İslam Düşmalığını Medya Körüklüyor'

Haubecker’in başkanlığındaki bir araştırma ekibi Alman ARD, ZDF, RTL ve SAT1 kanallarının ana haber bültenlerinde terör haberlerini toplayarak kapsamlı bir analize tabi tuttular ve ilginç bir sonuç çıktı

Almanya'daki Jena Üniversitesi için çalışan Prof. Dr. Wolfgang Frindte ve Nicole Haubecker'in başkanlığındaki bir araştırma ekibi Alman ARD, ZDF, RTL ve SAT1 kanallarının ana haber bültenlerinde terör haberlerini toplayarak kapsamlı bir analize tabi tuttular. Araştırma sonucuna göre, batı toplumlarındaki İslam düşmanlığını medyanın körüklediği ortaya çıktı.

Yeni Akit Gazetesinin aktardığı bilgiye göre araştırmayı yapan ekibin başkanı Prof. Frindte, araştırmanın medya ile toplum arasında bağlantıyı incelediğini belirtirken, haberlerin dışında 100 kişi ile de röportaj gerçekleştirildiği ifade edildi. Prof. Wolfgang Frindte, "Gelecekteki olaylar şimdiki tehditler olarak yorumlanıyor, böylece terör sahneleniyor" sözleri ile haberleri değerlendirdi. Araştırma ile ilgili basın açıklamasında ise seyircilerin sürekli olarak belli belirsiz bir tehdit algısı içinde oldukları, bu algının da insanları giderek daha çok korkuya sevk ettiği kaydedildi.

Araştırmadan çıkan diğer bir sonuç ise araştırmaya konu olan kanallardaki haberlerin yüzde 80'inde olaylar öne çıkarken, buna rağmen sadece beşte birinde terörün sebepleri üzerinde duruluyor. Haußecker, araştırmanın özel kanalların olayları dramatize ettiğini, ZDF'in de terör haberciliğinde özel kanallara yaklaştığını gösterdiğini ifade etti. Habercilikte ağırlığın en büyük tehlikenin "İslamcı terör" noktasında olduğunu belirten Prof. Frindte, haberlerin askeri ve güvenlik tedbirlerinin artırılması mesajı ile bağlantılı hale getirildiğini kaydetti.

Ayrıca medyanın Sarrazin tartışmalarından çok önce de terör ve Müslümanlar arasında bağlantı kurduğu belirtildi. Bununla beraber terör tehdidi olduğu konusunda şüphe etmediklerini belirten Prof. Friendte, ancak bu tehdidin her zaman küçük gruplardan geldiğini ifade etti.




dünyabülteni

 

tevhidhaber