'IŞİD ve El Kaide,  Suud ve BAE'ye Çalışıyor

'IŞİD ve El Kaide, Suud ve BAE'ye Çalışıyor

Aden valisi, BAE ve Suudi Arabistan'ın işgal altındaki Yemen eyaletlerinde suç ve cinayetin yayılması konusundaki rolünü eleştirdi ve şunları söyledi: ‘Bu ülkeler sadece yağmalamanın ve bu ülkenin insanlarını aç bırakmanın peşindedir.’

Aden Valisi Tarık Selam, Salı günü şunları söyledi: ‘Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri bu eyalette ve diğer eyaletlerde suç ve cinayeti yayıyor.

Suudi Arabistan ve BAE, uyuşturucu kullanımını yaygınlaştırmak için Aden ve diğer şehirlere unsurlar getirdi ve hatta işgal altındaki şehirlerdeki mültecileri hedef almak da bu iki ülkenin eylemleri arasında yer alıyor.

Yerinden edilenleri vurmanın amacı Yemen halkı arasında bölünme ve fitne yaratmaktır. Mülteciler San’a'da özgürlük ve güven içindeler, ancak Aden ve işgal altındaki diğer şehirlerde hedef alınıyorlar.

Suudi Arabistan, BAE gibi ülkeler, Aden ve Yemen’in diğer şehirlerinin sorunlarını çözmüyor, aksine bu ülkenin insanlarını öldürmek ve aç bırakmak için milyarlarca dolar harcıyorlar. '

Tarık Selam, Yemen'in işgal altındaki eyaletlerinde yaşayanlardan Suudi-BAE komplosunun farkında olmalarını ve haklarını savunmalarını istedi ve şu ifadelerde bulundu: ‘IŞİD ve el Kaide, Suudi Arabistan ve BAE'nin işgal altındaki şehirlerdeki araçlarıdır.

Suikast da Suudi Arabistan ve BAE'nin Yemen halkına baskı yapmak ve güney eyaletlerinin kaynaklarını yağmalamak için kullandığı bir diğer araçtır.’

Konuyla ilgili olarak, Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Danışmanı Muhammed Tahir Enam, şunları söyledi: ‘Çok yakında, San’a'nın, diğer tarafın geçici ateşkesi kötüye kullanması ve Yemen petrol ve doğalgazının Suudi Arabistan ve BAE tarafından çalınmaya devam etmesi karşısındaki sabrı bitecektir.

Hırsızlık, Şebve kıyılarında gemiler ile Suudi Arabistan ile Hadramut ve el-Cevf sınırındaki şirketler tarafından gerçekleştiriliyor. Şirketler, gemiler ve onların petrol ve gaz sahaları hedef alınıyor.’

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Abdül Aziz bin Habtur da şunları söyledi: ‘Suudi Arabistan ve BAE her şekilde ülkenin kaynaklarını ve tesislerini yağmalamak için Yemen'deki varlığını genişletmeyi planlıyor.

BAE ve Suudi Arabistan, Yemen adalarını ve kıyılarını Amerikalıların, Siyonistlerin ve İngilizlerin menfaatleri doğrultusunda suiistimal ediyor.

İşgalcilere karşı direnişe dayalı mücadele ve tarihiyle Yemen, yeni işgalcileri kovabilir ve güvenliğini, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü garanti edebilir.’ (Ajanslar)