IŞID Teröristleri Cezaevinden Kaçtı

IŞID Teröristleri Cezaevinden Kaçtı

Amerika tarafından desteklenen Suriye Demokratik Güçleri adlı örgütün kontrolünde bulunan Rakka merkez cezaevinin saldırıya uğradığı ve çok sayıda IŞİD’çi teröristin kaçırıldığı bildirildi

Lübnan’dan yayın yapan el-Meyadin televizyonunun haberine göre Suriye Demokratik Güçleri (SDG) kontrolündeki Rakka merkez cezaevine bu sabaha karşı saldırı düzenlendi.

Haberde saldırıdan sonra aralarında IŞİD teröristlerinin de bulunduğu çok sayıda mahkumun kaçtığı bildirildi.

Amerikan destekli Suriye Demokratik Güçleri adlı örgütün cezaevi çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı ve kaçan teröristleri yakalamak için kentin çeşitli yerlerindeki güçlerini arttırdığı bildirildi.

Sputnik haber ajansı da el-Vatan gazetesine dayandırdığı haberinde 30’dan fazla IŞİD teröristinin cezaevinden kaçtığını bildirdi.

21 Ocak’ta da yine Suriye Demokratik Güçleri’nin kontrolünde bulunan Haseke’nin Guveyran cezaevine saldırı olmuş ve 3 bin kadar IŞİD’li cezaevinden kaçırılmıştı. Suriye Demokratik Güçleri daha sonra yaptığı operasyonlarda kaçanlardan bir kısmını yeniden yakalamayı başarmıştı.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, bu sabah Rakka kırsalındaki Cebel Buşra’ya bağlı ez-Zemle yolunda sivil bir otobüse yapılan terörist saldırı sonucu 13 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Haberde saldırıda hayatını kaybedenlerin 11’inin asker 2’sinin de sivil olduğu belirtilirken 3 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Amerika, Suriye’deki yasadışı askeri varlığını IŞİD’le mücadele ile gerekçelendiriyor. (Ajanslar)