İşgalci İsrail'in  Müzakare Heyetinde İstifa

İşgalci İsrail'in Müzakare Heyetinde İstifa

İsrail Kanal 13, Nitzan Alon'un istifasının İsrailli esirler dosyasının ele alınmasından duyduğu hayal kırıklığını yansıttığını belirtti.

İsrail basınında Salı akşamı yer alan haberlere göre, İsrail işgal ordusunda yedek subay olarak görev yapan ve esir takası anlaşmasını müzakere eden ekipte yer alan Tuğgeneral Nitzan Alon, Başbakan Benjamin Netanyahu'nun müzakere ekibinin yetkilerini genişletmeyi reddetmesi nedeniyle görevinden istifa etti.

İsrailli Kanal 13, Alon'un istifasının Gazze'deki Filistin Direnişi'nin elindeki İsrailli esirleri geri alma çabalarının "felce uğramasının" ardından geldiğine dikkat çekerek, istifanın esir dosyasının ele alınışından duyulan hayal kırıklığını ve İsrail hükümetinin bir esir takası anlaşmasına varmak için ciddi adımlar atma niyetinde olmadığını yansıttığını öne sürdü.

Aynı bağlamda İsrailli siyasi ve güvenlik yetkilileri Netanyahu'yu "Hamas'la anlaşmayı engellemekle" suçladı. İsrail Başbakanı'nın Filistinli grubu anlaşmayı engellemekle suçladığına ve Ramazan ayında bölgedeki durumu tırmandırmaya çalıştığını iddia ettiğine dikkat çeken yetkililer, Netanyahu'nun iddialarını "bir dizi yalan" olarak nitelendirdi.

Daha önce, İsrail gazetesi Maariv'den siyasi analist Ben Caspit, Netanyahu'nun açıklamalarının esir değişimi anlaşması görüşmelerini dondurmak için "İsrail'e bir bahane" sağlamayı ve Gazze'de Direniş tarafından tutulan İsrailli esirlere atıfta bulunarak, "insan hayatı pahasına ertelemeye devam etmeyi" amaçladığına inandığını söylemişti.


Hamas Siyasi Büro üyesi Gazi Hamad Salı günü Al Mayadeen'e yaptığı açıklamada müzakerelerin bazen durduğunu bazen de yeniden başladığını belirterek topun artık "İsrail'in" sahasında olduğunu söyledi.Hamad, işgalci İsrail'in ne ateşkes istediğini ne de Gazze Şeridi'ndeki askerlerini geri çekmekle ilgilendiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı