Siyonist İşgalciler Hamas'ın Askeri Kapasitesine İlişkin Yeni Bir Değerlendirme Yaptı

Siyonist İşgalciler Hamas'ın Askeri Kapasitesine İlişkin Yeni Bir Değerlendirme Yaptı

Siyonist Kanal 12'nin 8 Temmuz 2024 Pazartesi günü bildirdiğine göre, İsrail işgal ordusu kısa süre önce İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kabiliyetlerine ilişkin bir değerlendirme yaptı

İsrail Kanal 12'nin 8 Temmuz 2024 Pazartesi günü bildirdiğine göre, İsrail işgal ordusu kısa süre önce İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kabiliyetlerine ilişkin bir değerlendirme yaptı ve Hamas'ın İsrail yerleşimlerine yeniden saldırma, tüneller inşa etme ve saldırılar düzenleme kabiliyetinin boyutlarını ele aldı.

Kanal, İsrail ordusunun "savaş durursa Hamas'ın hala sınıra yakın bir yerde saldırı düzenleyebileceği ve sınırı geçebileceği" sonucuna vardığını açıkladı.

Değerlendirmede, Gazze Şeridi'nin merkezindeki kamplarda bulunan tünellerin durumunun Hamas'ın yerin altında ve üstünde saldırılar gerçekleştirmesine olanak sağladığı belirtildi.

Tünellerin restorasyonu

İşgal ordusuna atıfta bulunan kanal, Hamas'ın Han Yunus'taki birkaç tüneli ve tünel inşa etmek için gerekli malzemeleri üreten bir beton fabrikasını restore ettiğini söyledi.

Çeviri Tevhidhaber